Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Στις 2.980 μονάδες ο Γ.Δ. το 2005

Στις 2.980 μονάδες ”βλέπει” η Eurocorp τον Γενικό Δείκτη το 2005, επισημαίνοντας τη δυναμική ανόδου κατά 7% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Ποιες οι μετοχές-”κλειδιά” και ποιοι οι καταλύτες ανόδου της ελληνικής αγοράς.

Eurocorp: Στις 2.980 μονάδες ο Γ.Δ. το 2005
Στις 2.980 μονάδες εκτιμά η Eurocorp ότι θα διαμορφωθεί ο Γενικός Δείκτης το 2005, επίπεδο που υποδηλώνει δυναμική ανόδου της τάξης του 7% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα και 10% εάν συνυπολογιστεί και η μερισματική απόδοση.

Συγκεκριμένα, η Eurocorp στην ανάλυσή της με τις εκτιμήσεις για το 2005 σχολιάζει ότι η Σοφοκλέους θα υπερβεί τους στόχους που έχει θέσει η χρηματιστηριακή, κυρίως εξαιτίας της ισχυρής πορείας του α΄ εξαμήνου, καθώς στο δεύτερο μισό του έτους οι αποτιμήσεις εκτιμάται ότι θα ”πιεστούν”, ενώ η υιοθέτηση των ΔΛΠ αναμένεται να προκαλέσει σύγχυση.

Σύμφωνα με την Eurocorp, οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν και αυτό το έτος των μικρότερων ανταγωνιστικών τους, εξαιτίας της καλύτερης ρευστότητας και της ποιότητας των κερδών.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι παρά την άνοδο των τριών τελευταίων ετών, η ελληνική αγορά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή.

Τα σημεία-καταλύτες που διαβλέπει η Eurocorp για την ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς είναι η αύξηση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών, το υπερβάλλον ρευστό που επιστρέφεται στους μετόχους, η αναδιάρθρωση στην Εθνική Τράπεζα και τον ΟΤΕ, που εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες, καθώς και τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών για έναν ακόμη χρόνο.

Τις μετοχικές επιλογές-”κλειδιά” της Eurocorp αποτελούν η Coca-Cola 3E, Folli Follie, Frigoglass, Ελληνικά Πετρέλαια, Hyatt-Regency, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Notos Com, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v