Στο ενδιαφέρον για τις τράπεζες ”ποντάρουν” οι ΑΧΕ

Για διατήρηση του θετικού κλίματος αλλά και του ενδιαφέροντος των επενδυτών για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τράπεζες, παρά τις χθεσινές υψηλές απώλειες στη Wall Street, κάνουν λόγο οι ΑΧΕ για τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Στο ενδιαφέρον για τις τράπεζες ”ποντάρουν” οι ΑΧΕ
Για διατηρήση του θετικού κλίματος αλλά και του ενδιαφέροντος των επενδυτών για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τράπεζες, παρά τις χθεσινές υψηλές απώλειες στη Wall Street, κάνουν λόγο οι ΑΧΕ για τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, στο πρωινό της report η Σίγμα Securities σχολιάζει ότι η πρόσφατη ανοδική τάση της αγοράς αναμένεται να συνεχιστεί, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και σήμερα σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ υποστηρίζει ότι σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, αποτέλεσμα των απωλειών της Wall Street, χωρίς να αποκλείεται να επηρεαστεί και η Σοφοκλέους.

Ωστόσο, υποστηρίζει η χρηματιστηριακή, η ελληνική αγορά μπορεί να υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών, στηριζόμενη κυρίως στην υψηλή ζήτηση για μετοχές blue chips και ειδικότερα τραπεζών.

Η EFG Eurobank αναφέρει στο report της ότι η διόρθωση στις ΗΠΑ αποτελεί σαφώς αρνητικό παράγοντα, ωστόσο εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα παραμείνει περισσότερο σε συσχετισμό με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι η διάθεση της αγοράς μπορεί να επηρεαστεί από τις απώλειες στις ΗΠΑ χθες, ωστόσο το ενδιαφέρον θα παραμείνει στα blue chips και κυρίως στις τράπεζες.

Η Proton Securities σχολιάζει ότι η ελληνική αγορά μπορεί να κινηθεί επιφυλακτικά, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, αν και το κλίμα γενικότερα παραμένει βελτιωμένο.

H Alpha Finance εκτιμά ότι καθώς η τάση μερικώς εξακολουθεί να προκύπτει από τις διεθνείς αγορές για τη Σοφοκλέους, δεν πρέπει να αποκλείεται μερική ρευστοποίηση των κερδών.

Η Εθνική ΑΧΕ υποστηρίζει ότι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί και σήμερα στη Σοφοκλέους.

H Praxis ΑΧΕ επισημαίνει ότι το αρνητικό κλείσιμο των αγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη αποκόμιση βραχυπρόθεσμών κερδών ενδέχεται να οδηγήσουν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

* Τα reports των χρηματιστηριακών δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v