ΧΑ: Πρωτότυπη έρευνα για τις ”πρωτιές” του 2004

Πρωτιά της Τιτάν, της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και του ”δικού μας” Μιχαήλ Γελαντάλι κατέδειξαν τα αποτελέσματα της πρωτότυπης έρευνας που διενήργησε το ΧΑ, τα οποία παρουσίασε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Η εξαγορά της ΑτΕ από τον όμιλο Μυτιληναίου χαρακτηρίστηκε ως το ”κορυφαίο deal του έτους.

ΧΑ: Πρωτότυπη έρευνα για τις ”πρωτιές” του 2004
Τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ΧΑ κοινοποιήθηκαν στα μέλη του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την επενδυτική κοινότητα και θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση ”προτύπων” για τον ρόλο των συμμετεχόντων στην αγορά.

Η έρευνα είχε και την έννοια της εξοικείωσης και συμμετοχής των μελών στα τελευταία mock trading του 2004. Ο λόγος είναι ότι τη νέα χρονιά έχουν προγραμματιστεί αρκετές αλλαγές στο ΟΑΣΗΣ προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του και έτσι θα συνεχιστεί με καλύτερα δεδομένα και οργάνωση στο 2005.

Οι απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα έχουν ως εξής:

Στη πρώτη ερώτηση για το ”ποια εισηγμένη θεωρείτε ότι ήταν αποτελεσματικότερη στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού το έτος 2004” η επικρατέστερη απάντηση ήταν η εταιρία ΤΙΤΑΝ.

Η δεύτερη, ”ποια εισηγμένη εταιρία θεωρείτε ως καλύτερη επενδυτική ευκαιρία για το έτος 2005”, η απάντηση ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η τρίτη, ”ποια επιχειρηματική συμφωνία του έτους 2004 είχε κατά τη γνώμη σας τη μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά” η απάντηση ήταν η εξαγορά της Αλουμίνιον της Ελλάδος από το Μυτιληναίο.

Η τέταρτη ερώτηση ήταν ”ποιος χρηματιστηριακός συντάκτης θεωρείτε ότι κάλυψε πληρέστερα τις ανάγκες ενημέρωσής σας στα θέματα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς”, η επικρατέστερη απάντηση ήταν ο Μιχαήλ Γελαντάλις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v