Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Οι αναλυτές για το πρόγραμμα εθελουσίας

Ανάλογα των προβλέψεων εκτιμούν οι αναλυτές πως κινήθηκε ο αριθμός των περίπου 400 εργαζομένων της Intracom που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της εταιρίας. Πώς σχολιάζουν Marfin, Εθνική, Εγνατία, Σίγμα.

Intracom: Οι αναλυτές για το πρόγραμμα εθελουσίας
Στους περίπου 400 εργαζόμενους που συμμετείχαν τελικά στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Intracom, το οποίο έληξε χθες (22 Δεκεμβρίου), αναφέρονται στα πρωινά τους reports οι Εθνική, Marfin, Εγνατία, Σίγμα και Eurocorp.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ανάλογος των εκτιμήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες προέβλεπε τη συμμετοχή περίπου 350 εργαζομένων με μέσο κόστος 30.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως ακόμα 400 εργαζόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν μόλις λήξουν οι συμβάσεις τους, διαμορφώνοντας τον τελικό αριθμό των αποχωρησάντων στους 800.

Επίσης, η Marfin Analysis υπενθυμίζει πως ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της Intracom τον Σεπτέμβριο ανερχόταν στους 5.818, ενώ συμπληρώνει πως το πρόγραμμα εθελουσίας συμπεριλαμβανόταν στις προβλέψεις της διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες τα κέρδη προ φόρων θα παρουσιάσουν πτώση 13% στο 2004 και σημαντική αύξηση 45% στο 2005.

Επιπρόσθετα, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η Intracom προσανατολίζεται στην πώληση της συµµετοχής της ύψους 20% στην Gantek, καθώς σκοπεύει να προβεί σε νέα εξαγορά στην Τουρκία.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Intracom, επισημαίνοντας ωστόσο πως οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του κόστους είναι ευπρόσδεκτη.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως το κόστος από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιδράσεις στα μεγέθη της Intracom.

Παράλληλα, η Eurocorp υπενθυμίζει πως η διοίκηση σε πρόσφατη συνάντησή της με θεσμικούς επενδυτές ανέφερε πως στόχος της είναι να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 800 άτομα μέσω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, ενώ συμπληρώνει πως σύντομα θα αναθεωρήσει το μοντέλο αποτίμησης για την Intracom, βάσει του οποίου προκύπτει η δίκαιη τιμή των 4,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v