ΑΧΕ: Υγιής αντίδραση η αποκόμιση κερδών

Με τάσεις συσσώρευσης γύρω από το επίπεδο των 2.700 μονάδων εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί η αγορά σήμερα, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επηρεαστεί θετικά από τη χθεσινή ανοδική κίνηση της Wall, αλλά και από ανάλογη κίνηση των ξένων αγορών. Η τάση αποκόμισης κερδών, πάντως, χαρακτηρίζεται ”υγιής”.

ΑΧΕ: Υγιής αντίδραση η αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η πιθανή εξεύρεση λύσης στο Ασφαλιστικό των τραπεζών και η αναδιάρθρωση του ΟΤΕ θα αποτελέσουν τους βασικούς καταλύτες για περαιτέρω ανοδική πορεία της εγχώριας αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis.

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται γύρω από το επίπεδο των 2.700 μονάδων.

Ωστόσο, το θετικό κλείσιμο στην Wall χθες, σε συνδυασμό με ένα ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη ενδέχεται να επηρεάσουν ανάλογα και την ελληνική αγορά, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να ανοίξουν ανοδικά, επηρεασμένες από τη χθεσινή θετική κίνηση των αμερικανικών αγορών, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους σημειώνει πως ο ΟΤΕ και οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα κινηθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων αφενός και αφετέρου ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων.

Τι έγινε χθες: ”Υγιή αντίδραση” εκτιμά η Εγνατία Finance πως ήταν η αποκόμιση κερδών που εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στο πλαίσιο της κατά 22% αύξησης που έχει καταγράψει από τις 21 Αυγούστου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v