Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τιμή-στόχος τα 13 ευρώ και neutral από Marfin

Την τιμή-στόχο των 13 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Marfin Analysis σε ανάλυσή της (16/12), στην οποία αναφέρει πως συνιστά ”neutral” λόγω του περιορισμένου περιθωρίου ανόδου που διακρίνει, αλλά και λόγω του ρίσκου που εντοπίζει στην εκτέλεση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Τιμή-στόχος τα 13 ευρώ και neutral από Marfin
Την τιμή-στόχο των 13 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Marfin Analysis σε ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2004.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως συνιστά ”neutral” δεδομένου του περιορισμένου περιθωρίου ανόδου που υπάρχει σε σχέση με την τιμή-στόχο, αλλά και λόγω του ρίσκου που διακρίνει στην εκτέλεση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες (15 Δεκεμβρίου) στα 12,96 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο των 13 ευρώ, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως προκύπτει με βάση τη μέθοδο αποτίμηση SOTP, ενώ συμπληρώνει πως η αγορά σταθερής τηλεφωνίας αποτελεί το 31% της αποτίμησης, με το 49% να προέρχεται από την Cosmote και με το υπόλοιπο να καθορίζεται από τις διεθνείς θυγατρικές και άλλες συμμετοχές.

Η Cosmote, πάντως, παραμένει η ”αγαπημένη” μετοχή για τη χρηματιστηριακή, για την οποία δίνει τιμή-στόχο τα 16 ευρώ και σύσταση ”outperform”.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα αποτελέσματα του ΟΤΕ, η Marfin Analysis σημειώνει πως επιβεβαίωσαν τις ”αδύναμες” λειτουργικές τάσεις που παρουσιάζει ο ΟΤΕ, με τις αρνητικές εκπλήξεις να προέρχονται από τις προμήθειες σε σχέση με την Telecom Serbia, αλλά και σε σχέση με τα τιμολόγια διασύνδεσης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κύριος λόγος για την πτώση της κερδοφορίας είναι η αδυναμία που συνεχίζει να παρουσιάζει ο τομέας της σταθερής τηλεφωνίας, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας πως τα κόστη δεν είναι ακόμα υπό επαρκή έλεγχο.

Για το σύνολο του έτους οι προβλέψεις της Marfin Analysis κάνουν λόγο για αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών του ΟΤΕ κατά 6,5%, καθώς εκτιμά πως θα φτάσει στα 5,235 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 64,6% στα 145,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v