Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα 19 ευρώ η τιμή-στόχος από Morgan Stanley

Στα 19 ευρώ, από 22 ευρώ προηγουμένως, περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Morgan Stanley σε σημερινή έκθεσή της, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”underweight”. Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση της Fortius για τη μετοχή.

ΔΕΗ: Στα 19 ευρώ η τιμή-στόχος από Morgan Stanley
Στα 19 ευρώ, από 22 ευρώ προηγουμένως, περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Morgan Stanley σε σημερινή έκθεσή της, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”underweight”.

O διεθνής οίκος εκτιμά ως αβέβαιες τις προοπτικές των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ προβλέπει ότι ο ρυθμός αύξησης στα κόστη της εταιρίας θα κινηθεί υψηλότερα του πληθωρισμού.

Παράλληλα η Morgan Stanley υποβαθμίζει κατά 6,7% και 12,8% τις προβλέψεις της για τα EBITDA της ΔΕΗ το 2004 και 2005 αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, τα EBITDA της εταιρίας θα ανέλθουν στα 1.207 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος και 1.251 το 2005. Τα καθαρά κέρδη 2004 της ΔΕΗ προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 322 εκατ. ευρώ.

”Η αποτίμηση της ΔΕΗ δεν είναι τόσο ελκυστική”, τονίζει ο διεθνής οίκος.

Εξάλλου, η Fortius Finance σε τεχνική ανάλυσή της για τη μετοχή της ΔΕΗ (15/12) εκτιμά ότι μια συσσώρευση της μετοχής στα σημερινά επίπεδα τιμών (20,34 ευρώ) πιθανόν να την επαναφέρει κοντά στη βραχυχρόνια αντίσταση των 21 ευρώ, με διαθέσεις ανοδικής της διάσπασης. Παράλληλα, θετικός παραμένει ο τεχνικός δείκτης Stochastic Οscillator.

Eξάλλου, η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι τα επίπεδα των 20 ευρώ αποτελούν σημαντικό πεδίο στήριξης για τη μετοχή της εταιρίας.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 20,34 ευρώ τη 14η Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v