Σε επιτήρηση έθεσε τη μετοχή της Έμπεδος το ΧΑ

Σε καθεστώς επιτήρησης θέτει το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑ τη διαπραγμάτευση της μετοχής της κατασκευαστικής εταιρίας Έμπεδος λόγω αρνητικών εξελίξεων στην οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας.

Σε επιτήρηση έθεσε τη μετοχή της Έμπεδος το ΧΑ
Σε καθεστώς επιτήρησης θέτει το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑ τη διαπραγμάτευση της μετοχής της κατασκευαστικής εταιρίας Έμπεδος.

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πληθώρας επιστολών μεταξύ της διοίκησης του Χρηματιστηρίου και της εταιρίας, αναφορικά με τις υποχρεώσεις της και τα μεγέθη της.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, σύμφωνα με την παρ. β του άρθρου 110 του Κανονισμού του ΧΑ, να θέσει από αύριο 15/12/2004 σε καθεστώς ”υπό επιτήρηση” τις μετοχές της εταιρίας Έμπεδος, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την οικονομική και περιουσιακή της κατάσταση, όπως παρουσιάζονται στις τελευταίες επιστολές που απέστειλε στο ΧΑ.

Νωρίτερα, στην ιστοσελίδα του ΧΑ δημοσιεύτηκε επιστολή-απάντηση της Έμπεδος προς τη διοίκηση του ΧΑ, στην οποία γίνεται αναλυτική αναφορά των οφειλών προς τρίτους, όπως και το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σφραγιστεί επιταγές της εταιρίας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ περίπου.

------ Η ανακοίνωση της Έμπεδος

Σε συνέχεια της απο 10/12/2004 επιστολής του Χ.A. και στα πλαίσια της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, όπως αυτή απορρέει απο το άρθρο 5, παρ.5 του ΠΔ 350/85 και το άρθρο 4 της 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1.α) O λογαριασμός ”Λοιπές μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις” στην οικονομική κατάσταση της 30.09.2004, ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ και αφορά σε φόρους τακτικού ελέγχου που έχουν ρυθμιστεί και οφείλονται προς καταβολή στο χρονικό διάστημα από 1.1.2006 και μετά.

β) Από το λογαριασμό ”Υποχρεώσεις από φόρους τέλη”, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, ποσό περίπου 4,6 εκατ. ευρώ έχει ρυθμιστεί μέχρι 30.09.2004 σε 48 δόσεις περιλαμβανομένου και του 1α) αναφερόμενου ποσού.

Επιπλέον από τους παραπάνω φόρους μέχρι και σήμερα έχει γίνει ρύθμιση ποσού ύψους 1,0 εκατ. ευρώ περίπου, καταβλητέου σε 48 δόσεις, ήτοι έχουν γίνει ρυθμίσεις συνολικού ποσού ύψους 5,6 εκατ. ευρώ

2. Η εταιρία έχει σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ που ανέρχονται σε 1,7 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να εξοφληθούν σε δόσεις, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σφραγιστεί επιταγές της εταιρίας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ περίπου και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους πιστούχους για τη διευθέτησή τους, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί με την είσπραξη των κατατεθειμένων λογαριασμών προς είσπραξη πελατών μας, ύψους τουλάχιστον 6,0 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις μας από το ”κλείσιμο” και την παράδοση των Ολυμπιακών έργων. Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναληφθεί νομικές ενέργειες από πιστωτές μας, πλην κάποιων εξωδίκων προς διασφάλιση των απαιτήσεών τους.

1. Το οφειλόμενο ποσό της Εταιρίας προς τους εργαζομένους και τα στελέχη της με ημερομηνία 30.11.2004 ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο σταδιακά καταβάλλεται.

Η παραπάνω καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει μέρος του προσωπικού της εταιρίας σε επίσχεση εργασίας.

Η ολοκλήρωση καταβολής των δεδουλευμένων της εταιρίας θα εξακολουθήσει να γίνεται σταδιακά και παράλληλα με την είσπραξη των απαιτήσεων μας από τους πελάτες μας όπως αυτές αναγράφονται ανωτέρω. Ήδη την Παρασκευή 10.12.2004 καταβλήθηκε στο προσωπικό ποσό περίπου 100.000,00 ευρώ έναντι δεδουλευμένων τους.

2. Με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία της εταιρίας που έχουμε μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν άλλα γεγονότα σημαντικά (οικονομικά και νομικά) που δύνανται να επηρεάσουν δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική θέση της εταιρίας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v