Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Morgan Stanley

Στα 14,2 ευρώ, από 13,9 ευρώ, βελτιώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Μorgan Stanley σε έκθεσή της (14/12) με αφορμή τα νέα τιμολόγια, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”οverweight”. Τι εκτιμά η UBS για τα έσοδα του ΟΤΕ το 2005.

ΟΤΕ: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Morgan Stanley
Στα 14,2 ευρώ, από 13,9 ευρώ, βελτιώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Μorgan Stanley σε έκθεσή της (14/12), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”οverweight”.

Ο διεθνής οίκος αποδίδει την αύξηση στην τιμή-στόχο στα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

”Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι θετικά για την καθαρή κερδοφορία του ΟΤΕ. Ως εκ τούτου αυξάνουμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη EBITDA από τη σταθερή τηλεφωνία το 2005 κατά 5,1%, στα 836 εκατ. ευρώ, και για τα έσοδα κατά 1,5%, στα 2,762 δισ. ευρώ”, αναφέρει η Morgan Stanley.

H τελευταία θεωρεί ως σημαντικότερη αλλαγή στα νέα τιμολόγια την αύξηση στις απλές γραμμές PSTN, ενώ θεωρεί ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού κινείται ”επιθετικότερα” έναντι του ανταγωνισμού.

Eξάλλου, πτώση 3,5% θα καταγράψουν τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ το 2005, εκτιμά η UBS σε έκθεσή της (14/12), στην οποία σχολιάζει τα νέα οικονομικά προγράμματα του Οργανισμού.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι το καθαρό αποτέλεσμα των νέων προγραμμάτων του ΟΤΕ είναι δύσκολο να προβλεφθεί, ενώ τονίζει πως τα έσοδα από τις αστικές και υπεραστικές κλήσεις αντιστοιχούν στο 32% των συνολικών εσόδων.

Παράλληλα η UBS αναφέρει ότι η νέα αύξηση στις απλές γραμμές είναι υψηλότερη από τις εκτιμήσεις της.

Η Alpha Finance στο πρωινό report της (14/12) εκφράζει την ικανοποίησή της για τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ, ενώ τονίζει ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του οργανισμού. Παράλληλα διατηρεί την τιμή στόχο των 16 ευρώ και τη σύσταση ”Outperform”.

H Μarfin Analysis, από την πλευρά της, θεωρεί θετική την κίνηση του ΟΤΕ καθώς οι αυξήσεις στα πάγια θα ενισχύσουν τα έσοδα το 2005, ενώ τα πιο ελκυστικά πακέτα προσφορών βελτιώνουν τη θέση του οργανισμού σε σχέση με τον οργανισμό.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 12,5 ευρώ τη 13η Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v