Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πού εστιάζουν τώρα οι αναλυτές

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι πως η εικόνα των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ για το πρώτο φετινό τρίμηνο θα είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, αλλά συμφωνούν πως το ενδιαφέρον τους εστιάζει στο conference call.

ΟΤΕ: Πού εστιάζουν τώρα οι αναλυτές
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι πως η εικόνα των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ για το πρώτο φετινό τρίμηνο θα είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, αλλά συμφωνούν πως το ενδιαφέρον τους εστιάζει στο conference call που θα ακολουθήσει και στις απαντήσεις που θα δώσει η διοίκηση του Οργανισμού για σειρά ζητήματα.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή, για παράδειγμα, στο πρώτο φετινό τρίμηνο του ΟΤΕ αναμένει σημαντική αποκλιμάκωση στο ποσοστό πτώσης των εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά και απτή βελτίωση στα περιθώρια κέρδους στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών για περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού.

Ο ελληνικός οίκος, επίσης, καλωσορίζει την ταμειακή ενίσχυση από την πώληση του 20% της συμμετοχής στην Telecom Serbia. Αν και πιστεύει πως το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από προκλήσεις για τον Οργανισμό, εκτιμά πως τα αποτελέσματα θα δώσουν κάποια άνεση στους επενδυτές, οι οποίοι εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα ζητήματα αναχρηματοδότησης του δανεισμού και ταμειακής διατηρησιμότητας.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή βλέπει για το πρώτο τρίμηνο πωλήσεις 1,169 δισ. ευρώ, EBITDA 406,4 εκατ. και καθαρά κέρδη 258,4 εκατ. ευρώ (0,53 ευρώ ανά μετοχή).

Η Proton Bank περιμένει μικρή βελτίωση στην τάση των εσόδων στη δραστηριότητα της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας και θεωρεί ενδιαφέρον να ακούσει οποιαδήποτε νέα ενημέρωση για το σχέδιο αναχρηματοδότησης του χρέους, για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους και για οποιαδήποτε πρόοδο γύρω από το θέμα της τιμολόγησης προϊόντων στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ, η Proton Bank προβλέπει έσοδα 1,166 δισ. ευρώ, EBITDA 413,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 280,3 εκατ. ευρώ (69,3 εκατ. χωρίς τον συνυπολογισμό των έκτακτων κερδών από την πώληση της συμμετοχής στην Telecom Serbia).

Από την πλευρά της, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προβλέπει πως ο ΟΤΕ θα εμφανίσει κέρδη 288,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ελαφρά πάνω από 200 εκατ. θα προέλθουν από την πώληση της Telecom Serbia.

Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή εκτιμά πως στα τέλη Μαρτίου ο καθαρός δανεισμός του Οργανισμού θα περιοριστεί γύρω στα 3,4 δισ. ευρώ (από 3,86 δισ. στα τέλη του 2011) λόγω των θετικών ταμειακών ροών και της εισροής 380 εκατ. από την πώληση της συμμετοχής της Telecom Serbia.

O ελληνικός οίκος αναμένει με ενδιαφέρον το conference call προκειμένου να πληροφορηθεί οτιδήποτε καινούριο σχετικά με: α) περαιτέρω μέτρα περικοπών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου και προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού, β) την προσφορά νέων προϊόντων, αναμένοντας την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής πιθανόν μέσα στον Μάιο, γ) τις ενέργειες για την αναχρηματοδότηση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων της μερικής επιμήκυνσης των δύο κοινοπρακτικών δανείων που λήγουν το 2012 και το 2013, καθώς και της πώλησης των θυγατρικών Hellas Sat και Globul.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v