Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Οι ΑΧΕ για τη μη επιστροφή κεφαλαίου

Αρνητική χαρακτηρίζει μερίδα των ΑΧΕ την απόφαση που ελήφθη από τη Γ.Σ. της Intracom να μην επιστραφούν τα κεφάλαια στους μετόχους. Η Marfin μιλά για έλλειψη αξιοπιστίας, ενώ η Σίγμα αναφέρει ότι η αγορά προσδοκούσε το αντίθετο. Η Π&Κ εκτιμά ότι μια διανομή κεφαλαίων θα ερχόταν σε αντίθεση με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Τι εκτιμούν Εθνική, Eurobank, Eurocorp και Proton.

Intracom: Οι ΑΧΕ για τη μη επιστροφή κεφαλαίου
Έλλειψη συνέπειας από τη διοίκηση της Intracom χαρακτηρίζει την απόφαση της Γ.Σ. της εταιρίας να μην προχωρήσει στη διανομή των κεφαλαίων από την πώληση του μεριδίου της Vodafone Panafon, τονίζει η Marfin Analysis στο πρωινό report της (10/12), θεωρώντας την εξέλιξη αρνητική.

Η Π&Κ αναφέρει ότι μια επιστροφή κεφαλαίου στην τρέχουσα φάση θα ερχόταν σε αντίθεση με την εθελούσια έξοδο και το γενικότερο πρόγραμμα αναδιάρθωσης της Intracom. Ωστόσο, εκτιμά ως υπερβολικά αισιόδοξη την εκτίμηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αναφορικά με τον τζίρο.

Παράλληλα προβλέπει ότι βραχυχρόνια η μετοχή της Intracom θα δεχθεί πιέσεις κυρίως από επενδυτές που θα προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών, αλλά και από εκείνους που δεν πείστηκαν από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Εξάλλου, αναφερόμενη στο ζήτημα της CosmoRom και τη ”διπλωματική γλώσσα” που χρησιμοποίησε ο κ. Σ. Κόκκαλης, η Εθνική υποστηρίζει ότι η εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης θα ήταν προς όφελος των δύο πλευρών.

Η Σίγμα, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει αρνητική βραχυχρόνια την απόφαση της Intracom να μη διανείμει τα κεφάλαια, αφού η αγορά προσδοκούσε το αντίθετο.

Eξάλλου, ελαφρά αισιόδοξη θεωρεί η Eurocorp στο πρωινό report της (10/12) την επίτευξη τζίρου 1 δισ. ευρώ ετησίως από την Intracom.

Στο θέμα της μη διανομής κεφαλαίων αναφέρονται στα πρωινά report τους τόσο η EFG Eurobank όσο και η Proton.

Σημειώνεται ότι στη β΄ επαναληπτική Γ.Σ. της Intracom αποφασίστηκε να μη διανεμηθούν κεφάλαια ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, Σ. Κόκκαλης, τόνισε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Intracom.

Επίσης η Γ.Σ. αποφάσισε την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην αγορά των επικοινωνιών. Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γ. Δεληγιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ”στόχος για την επόμενη τριετία για τον όμιλο Intracom είναι να ξεπεράσει σε ετήσιες πωλήσεις το 1 δισ. ευρώ”.

Η μετοχή της Intracom έκλεισε στα 3,84 ευρώ στις 9η Δεκεμβρίου, με πτώση 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v