ΑΧΕ: Νέες προσδοκίες από το rebound της Wall

Το ενδεχόμενο να επηρεαστεί θετικά η ψυχολογία των επενδυτών από το χθεσινό rebound των αμερικανικών αγορών επισημαίνει μερίδα αναλυτών, ενώ στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος λόγω των εξελίξεων στο ασφαλιστικό.

ΑΧΕ: Νέες προσδοκίες από το rebound της Wall
Τι εκτιμάται για σήμερα: Την ψυχολογία των επενδυτών εκτιμά η Marfin Analysis πως ενδέχεται να βελτιώσει το χθεσινό rebound των αμερικανικών αγορών.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, αλλά και της εικόνας που παρουσιάζουν οι διεθνείς αγορές, η σημερινή συνεδρίαση θα είναι ”ήπιων” τόνων, με περαιτέρω τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να ξεφύγει η αγορά από την τάση συσσώρευσης στην οποία έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ συμπληρώνει πως ανάλογη τάση παρουσιάζουν και οι ξένες αγορές.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, πάντως, θα παραμείνει επικεντρωμένο στο θέμα της επίλυσης του Ασφαλιστικού των τραπεζών, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα και η Proton Securities, σύμφωνα με την οποία η αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από το θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζών ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο σε πιθανή ανοδική κίνηση της αγοράς.

Η Alpha Finance από την πλευρά της συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον σήμερα θα εστιαστεί στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το ασφαλιστικό.

Τι έγινε χθες: Με πτώση έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, ενώ όπως τονίζει η Marfin Analysis εμφανής ήταν η διόρθωση κυρίως στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι επενδυτές παρέμειναν πιστοί στις τραπεζικές μετοχές, παρά το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει ακόμα λύση στο θέμα του Ασφαλιστικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v