ΧΑ: ”Πράσινο φως” σε συγχωνεύσεις της Εμπορικής

Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Εμπορικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών Εμπορική Τράπεζα Επενδύσεων, Εμπορική Επενδυτική, Εμπορική Factoring και Εμπορική Κεφαλαίου & Συμμετοχών (θυγατρικών κατά 100%), ενέκρινε σήμερα το Δ.Σ. του ΧΑ.

ΧΑ: ”Πράσινο φως” σε συγχωνεύσεις της Εμπορικής
Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Εμπορικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών Εμπορική Τράπεζα Επενδύσεων, Εμπορική Επενδυτική, Εμπορική Factoring και Εμπορική Κεφαλαίου & Συμμετοχών (θυγατρικών κατά 100%), ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη σημερινή του συνεδρίαση.

Επίσης ενέκρινε την εισαγωγή συμπληρωματικής σειράς μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας που προέκυψαν από την εν λόγω αύξηση.

Ειδικότερα, η Εμπορική Τράπεζα προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εκδίδοντας 2.329.302 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 5,50 εκ των οποίων:

* 124.451 νέες μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου Εμπορική Τράπεζα και μετά την ακύρωση των ιδίων μετοχών που κατέχει η απορροφώμενη) της απορροφώμενης Εμπορική Τράπεζα Επενδύσεων (κάθε 1 παλαιά μετοχή θα ανταλλάσσεται με 0,08 νέες μετοχές).

* 2.204.851 νέες μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου Εμπορική Τράπεζα) της απορροφώμενης Εμπορική Επενδυτική (κάθε 1 παλαιά μετοχή θα ανταλλάσσεται με 0,128090181 νέες μετοχές).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών, 85.931.676 κοινές ονομαστικές μετοχές με νέα ονομαστική αξία 5,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v