Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Υπερτερούν οι αρνητικές εκπλήξεις στο 9μηνο

Αρνητικές εκπλήξεις επεφύλασσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου για τη χρήση του 2004, εκτιμά η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε σχετική της ανάλυση με τίτλο ”τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι τόσο συναρπαστικά όσο προηγούμενα”. Οι θετικές εκπλήξεις. Η συνιστώμενη επενδυτική τακτική για το προσεχές τρίμηνο. Τα Top Picks.

Π&Κ: Υπερτερούν οι αρνητικές εκπλήξεις στο 9μηνο
Αρνητικές εκπλήξεις επεφύλασσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου για τη χρήση του 2004, εκτιμά η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε σχετική της ανάλυση με τίτλο ”τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι τόσο συναρπαστικά όσο προηγούμενα”.

”Εμείς θα μέναμε στην άκρη, περιμένοντας για καλύτερες συνθήκες εισόδου στην αγορά, μέχρι την επόμενη περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων”, σχολιάζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή καταθέτοντας την άποψή της για την αγορά.

Η ίδια θεωρεί ότι οι αποτιμήσεις στην τρέχουσα συγκυρία δεν είναι τόσο ελκυστικές, κάνοντας λόγο για σειρά αβεβαιοτήτων, όπως τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, το επενδυτικό ρίσκο, και ο εναρμονισμός με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι μετοχές του ”watch list” της ίδιας, διαπραγματεύονται 13,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, ήτοι είναι ακριβότερες κατά περίπου 1,5 φορά έναντι του προηγουμένου τριμήνου.

Στην ανάλυσή της η χρηματιστηριακή τονίζει ότι οι αρνητικές εκπλήξεις υπερέβησαν σε αριθμό τις αντίστοιχες θετικές, κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου, αναφέροντας μάλιστα ότι της τάσης ”ηγήθηκαν” κυρίως οι εταιρίες της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (μεταξύ 100 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση).

Ακόμη, η Π&Κ Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ”θετική έκπληξη” από την EFG Eurobank, όσον αφορά στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και από τη Motor Oil και την Intralot, όσον αφορά στη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Αντίθετα, σχολιάζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή, απογοητευτικά αποτελέσματα και ανακοινώσεις εξέδωσαν η Εμπορική, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η ΕΥΔΑΠ, η Ελληνική Τεχνοδομική/Άκτωρ, ο ΑΒ Βασιλόπουλος και η Attica Group.

Παράλληλα, διατηρεί ως κορυφαίες επιλογές (top picks) τις μετοχές των Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνικής Τράπεζας, Τιτάνα, Γερμανού, Folli-Follie και Intralot.

Στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η Π&Κ Χρηματιστηριακή ξεκίνησε την κάλυψη της Motor Oil με τη σύσταση ”overweight” αναβάθμισε τις μετοχές των ΟΤΕ και Intracom σε ”overweight”, αυτή της Τεχνικής Ολυμπιακής σε ”equalweight”.

Παράλληλα, υποβάθμισε την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την ΕΧΑΕ σε ”equalweight”, και τη μετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος σε ”underweight”.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή, θα συνιστούσε ένα χαρτοφυλάκιο με μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης και με υψηλή μερισματική απόδοση, το οποίο θα περιελάμβανε την J&P Άβαξ (7,7%), την Autohellas (6,4%), την Ελληνική Τεχνοδομική (6,3%) και την Motor Oil (6,0%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v