Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Ζημίες-ρεκόρ για τις τράπεζες λόγω PSI

Η απομείωση στα χαρτοφυλάκια ελληνικών ομολόγων λόγω του PSI οδηγεί τις τράπεζες σε ισχυρές ζημίες στο δ΄ τρίμηνο, σημειώνει η Marfin, καταθέτοντας αναλυτικές προβλέψεις για Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank.

Marfin: Ζημίες-ρεκόρ για τις τράπεζες λόγω PSI
Η απομείωση στα χαρτοφυλάκια ελληνικών ομολόγων λόγω του PSI οδηγεί τις τράπεζες σε ισχυρές ζημίες στο δ' τρίμηνο, σημειώνει η Marfin Analysis, καταθέτοντας αναλυτικές προβλέψεις για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.

Ειδικότερα για την Εθνική, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα εμφανίσει ζημίες ύψους 7,34 δισ. ευρώ με την απομείωση στην αξία των ελληνικών ομολόγων να ανέρχεται στα 9,1 δισ. ευρώ. Προ προβλέψεων, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας εκτιμώνται στα 473,5 εκατ. ευρώ ενώ η ΕΤΕ θα εγγράψει επίσης προβλέψεις για επισγάλειες ύψους 538 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα θα χρειαστεί κεφάλαια 6,6 δισ. ευρώ για να καλύψει το όριο του 10% στα κεφάλαια Core Tier I, εκτιμά η χρηματιστηριακή.

Στα 3,83 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι ζημίες που θα εμφανίσει η Eurobank στο δ' τρίμηνο, με την απομείωση στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων να ανέρχεται στα 4,74 δισ. ευρώ. Προ προβλέψεων, τα κέρδη της τράπεζας προβλέπονται στα 289 εκατ. ευρώ ενώ οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 345 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank εκτιμάται ότι θα χρειαστεί κεφάλαια ύψους 4,6 δισ. ευρώ, αναφέρει η Marfin.

Οι ζημίες της Alpha Bank στο Q4 αναμένονται στα 2,64 δισ. ευρώ με τη συνολική απομείωση από ελληνικά ομόλογα να ανέρχεται στα 3,09 δισ. ευρώ. Στα 286 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin τα κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας, ενώ οι προβλέψεις για επισφάλειες εκτιμώνται στα 305 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα θα χρειαστεί κεφάλαια ύψους 2.6 δισ. ευρώ για να πιάσει το στόχο του 10% για τα βασικά εποπτικά κεφάλαια core tier I. 

Η Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες ύψους 4,05 δισ. ευρώ με την απομείωση στα ελληνικά ομόλογα που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της να εκτιμώνται στα 4,52 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει ζημίες προ προβλέψεων ύψους 9,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένονται στα 540 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα αναμένεται να χρειαστεί κεφάλαια ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες ανακοινώνουν αποτελέσματα την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις με τους αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v