Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Δικαιολογημένα από τα θεμελιώδη τα υψηλά

Υποστηρικτικά των νέων υψηλών έτους της Σοφοκλέους παραμένουν τα θεμελιώδη των εισηγμένων επιχειρήσεων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία ΑΧΕ, αν και επισημαίνει πως η άνοδος που ξεκίνησε τον Αύγουστο έχει σημαντικά ”στενέψει” τα περιθώρια ανόδου. ”Βλέπει” περιθώρια νέας ανόδου για τις τράπεζες και για επιλεγμένα blue chips.

Εγνατία: Δικαιολογημένα από τα θεμελιώδη τα υψηλά
Υποστηρικτικά των νέων υψηλών έτους της Σοφοκλέους παραμένουν τα θεμελιώδη των εισηγμένων επιχειρήσεων εκτιμά η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report για την εβδομάδα που τελείωσε στις 3 Δεκεμβρίου.

”Παρά την επιδείνωση της εικόνας σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό επίπεδο και συγκεκριμένα τα μεγέθη για το χρέος και τα ελλείμματα, καθώς και τη μεταολυμπιακή επιβράδυνση, τα επιχειρηματικά θεμελιώδη παραμένουν θετικά και η αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή για το 2004 και το 2005 βρίσκονται στα 14,6% και το 16,4%, αντίστοιχα”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Με αυτά τα δεδομένα, η Εγνατία εκτιμά πως η τρέχουσα αποτίμηση είναι διατηρήσιμη, αν και το ράλι κατά τους μήνες Αύγουστο έως Νοέμβριο ”μείωσε” σημαντικά τα περιθώρια ανόδου.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εξακολουθεί να ”βλέπει” περιθώρια ανόδου για τις τράπεζες από τις οποίες ξεχωρίζει τις Εθνική, Alpha Bank και Eurobank. Από τα υπόλοιπα blue chips, αυτά που εκτιμά η Εγνατία πως εμφανίζουν σημαντικά περιθώριο ανόδου είναι οι Coca Cola 3E, η Cosmote, η ΔΕΗ και η Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v