Τιτάν: Στα 24,5 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Π&Κ

Στα 24,5 ευρώ, από 24 ευρώ προηγούμενως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τον Τιτάνα η Π&Κ σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”οverweight”, ενώ η EFG Eurobank Securities, επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της εταιρίας.

Τιτάν: Στα 24,5 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Π&Κ
Στα 24,5 ευρώ, από 24 ευρώ προηγούμενως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τον Τιτάνα η Π&Κ σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”οverweight”.

Η Π&Κ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα συναφή με τις εκτιμήσεις της, ενώ αποδίδει τη βελτιωμένη τιμή στόχο στην επικείμενη μείωση της φορολογίας.

Παράλληλα εκτιμά ότι η όποια υστέρηση παρουσιαστεί στην εγχώρια αγορά θα αντισταθμιστεί πλήρως από τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρίας και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια.

Ως εκ τούτου θεωρεί αγοραστική ευκαιρία την όποια υποχώρηση σημειώσει ο τίτλος της εισηγμένης. Eξάλλου, για το 2004 η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα μετά φόρων κέρδη της εταιρίας θα ανέλθουν στα 166 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 1.092 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή του Τιτάνα έκλεισε στα 20,7 ευρώ στις 2 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά της, η EFG Eurobank Sec. σε ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, στην οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform”, σχολιάζει ως αντίστοιχα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Τιτάνα.

Στην ανάλυσή της η χρηματιστηριακή τονίζει ότι το ισχυρό outlook για την αμερικανική αγορά τσιμέντου και η επιπρόσθετη δυναμική των δραστηριοτήτων της Φλόριντα, θα εξισορροπήσουν την επιβράδυνση της ελληνικής αγοράς, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities σχολιάζει ότι ο Τιτάνας διαπραγματεύεται 9,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

Ακόμη, κάνει λόγο για ελκυστική αποτίμηση στα τρέχοντα επίπεδα, δεδομένης της σταθερής αλλά ενεργητικής διοίκησης καθώς και των προοπτικών ανάπτυξης του ομίλου, μετά από το πρόσφατο σχέδιο αναδιάρθρωσης, όπως η ίδια σχολιάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v