Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τα κίνητρα ενίσχυσης στα Παράγωγα

Τα κίνητρα ενίσχυσης των συναλλαγών στα Παράγωγα που αφορούν στη μείωση του κόστους συμμετοχής στο ΧΠΑ και τις τυχόν επιπτώσεις στην ΕΧΑΕ σχολιάζουν οι Π&Κ και Eurobank Sec, σημειώνοντας πως όσον αφορά στην ΕΧΑΕ τα χαμηλότερα έσοδα θα αντισταθμιστούν από την ενδεχόμενη αύξηση στον όγκο συναλλαγών.

Οι αναλυτές για τα κίνητρα ενίσχυσης στα Παράγωγα
Τα κίνητρα ενίσχυσης των συναλλαγών στα Παράγωγα που αφορούν στη μείωση του κόστους συμμετοχής στο ΧΠΑ και τις τυχόν επιπτώσεις στην ΕΧΑΕ σχολιάζουν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Eurobank Securities στα πρωινά τους reports με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2004.

Εξάλλου, και όσον αφορά στην ΕΧΑΕ, και οι δύο χρηματιστηριακές εκτιμούν πως δεν αναμένεται να παρουσιαστούν επιπτώσεις στην ΕΧΑΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό report της, η ορθολογικοποίηση της τιμολογιακής πολιτικής στην Αγορά Παραγώγων και η εναρμόνισή της με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών αγορών ήταν αναμενόμενη.

Από την άλλη, συμπληρώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, τα νέα κίνητρα για την ενίσχυση των συναλλαγών στο ΧΠΑ υποδηλώνουν χαμηλότερα έσοδα για την ΕΧΑΕ, τα οποία όμως -όπως επισημαίνει - θα αντισταθμιστούν από πιθανή αύξηση στον όγκο των συναλλαγών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurobank Securities, που σημειώνει πως καθώς το κόστος των συναλλαγών θα μειώνεται θα αυξάνεται ο όγκος, και ως εκ τούτου οι επιδράσεις στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου ΕΧΑΕ θα είναι μηδαμινές.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ΣΜΕ στον FTSE/ASE-20 αποφασίστηκε η μείωση κατά 34% επί της προμήθειας συναλλαγών και εκκαθάρισης των μελών, με τις χρεώσεις του ομίλου ΕΧΑΕ να μειώνονται από το 1,80 ευρώ στο 1,20 ευρώ ανά συμβόλαιο.

Επίσης, αποφασίστηκε μείωση 17% στην προμήθεια για τις συναλλαγές και την εκκαθάριση δικαιωμάτων στον FTSE/ASE-20, η οποία αφορά συναλλαγές πελατείας και ήταν ήδη σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με τη χρέωση ανά συμβόλαιο να μειώνεται από το 1,20 ευρώ στο 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v