Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά σχόλια από αναλυτές για το deal της Ρόκας

Θετικά είναι τα πρώτα σχόλια των αναλυτών για τη συμφωνία της Ρόκας με την ισπανική Iberdrola. Η EFG Eurobank χαρακτηρίζει τη συμφωνία ”σημαντική” και εκφράζει τις εκτιμήσεις της ότι για το ποσοστό της option (28,9%) το τίμημα μπορεί να φτάσει και τα 9 ευρώ ανά μετοχή. ”Αναμφίβολα θετικό” το deal λέει η Proton.

Θετικά σχόλια από αναλυτές για το deal της Ρόκας
Θετικά είναι τα πρώτα σχόλια των αναλυτών για τη συμφωνία της Ρόκας με την ισπανική Iberdrola.

H Eurobank Securities στο πρωινό της report χαρακτηρίζει τη συμφωνία ”σημαντική” για τη Ρόκας, επισημαίνοντας ότι θα βοηθήσει την ελληνική εταιρία να επεκταθεί πιο γρήγορα. Το προσφερόμενο τίμημα για το 21% είναι στα 7,30 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για το υπόλοιπο 28,9% η χρηματιστηριακή εκτιμά πως μπορεί να ανέλθει και στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Συσσώρευση γύρω στα επίπεδα των 7,30 ευρώ αναμένει για τη μετοχή της Ρόκας η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report, ενώ χαρακτηρίζει την αποτίμηση της εταιρίας ”πλούσια”.

Ως ”αναμφίβολα θετικό” εκτιμά το deal η Proton, ενώ εκτιμά πως η είσοδος της ισπανικής εταιρίας είναι πιθανό να προσθέσει ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος ”βασανίζεται από γραφειοκρατικές και αδειοδοτικές καθυστερήσεις”.

Εξάλλου, η Alpha Finance θέτει τη μετοχή της Ρόκας ”υπό αναθεώρηση”. ”Εκκρεμεί μια συνάντησή μας με τη διοίκηση”, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ”προκειμένου να συμπεριλάβουμε τις νέες εξελίξεις και τις προοπτικές και να καταλήξουμε σε νέα τιμή-στόχο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v