Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναβάθμιση από Eurocorp, Εγνατία, EFG (upd 2)

Στα 14,5 από τα 11,5 ευρώ αναθεωρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Eurocorp (”buy”, 1/12), ενώ στα 13,8 (από 13,4) ευρώ, ”σηκώνει τον πήχη” η Εγνατία Finance (1/12), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”accumulate”, ενώ η Eurobank αναβαθμίζει σε ”Outperform” τη σύσταση για τη μετοχή.

ΟΤΕ: Αναβάθμιση από Eurocorp, Εγνατία, EFG (upd 2)
Nέα υψηλότερη τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτουν οι Εγνατία Finance και Eurocorp, ενώ η Eurobank Sec. αναβαθμίζει τη σύστασή της σε ”Outperform”.

Eιδικότερα, η Εγνατία ΑΧΕ βελτιώνει στα 13,8 ευρώ, από 13,4 ευρώ, την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ σε έκθεσή της (1/12), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”accumulate”.

Από την πλευρά της η Eurocorp, σε έκθεση με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου αναθεωρεί την τιμή στόχο στα 14,5 από 11,5 ευρώ, θέτοντας τη σύσταση ”buy”. Στην έκθεση, η οποία τιτλοφορείται ”έτοιμος για απογείωση;”, η Eurocorp αναφέρεται στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ χαρακτηρίζοντάς τα ”αντίστοιχα των εκτιμήσεων, αν αφαιρεθούν τα έκτακτα έξοδα”.

Ως λόγο της θετικής ”ματιάς” της, προβάλει την πιθανότητα επιτυχούς κατάληξης του σχεδίου αναδιάρθρωσης στη σταθερή τηλεφωνία. Αν και μετά την ολοκλήρωσή της, η χρηματιστηριακή αναμένει ο ΟΤΕ να εμφανίσει περιθώριο EBITDA της τάξης του 36%, τα αποτελέσματα του Οργανισμού έως τότε θα είναι σημαντικά επηρεασμένα από το κόστος. Για το λόγο αυτό η Eurocorp εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει διανομή μερίσματος έως το 2007. Για την Cosmote, η ίδια εταιρία θεωρεί ως δικαιη αποτίμηση τα 16,4 ευρώ.

Εξάλλου, η Εγνατία χαρακτηρίζει ”ανάμικτα” τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε λειτουργικό επίπεδο τα μεγέθη ήταν ικανοποιητικά.

Εξάλλου, οι αναλυτές της εκτιμούν πως το 2004 ο ΟΤΕ, με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα, θα καταγράψει καθαρά κέρδη 189 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 5.226 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική του Oργανισμού η Eγνατία Finance προβλέπει ότι ο ΟΤΕ δε θα διανείμει μέρισμα και για τη χρήση του 2005.

Άλλωστε, σε ”Outperform”, από ”Market Perform” προηγουμένως, αναβαθμίζει τη σύσταση για τον ΟΤΕ η Eurobank Sec. σε έκθεσή της (30/11).

Η αναβάθμιση της σύστασης αποδίδεται στη δυναμική που παρουσιάζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του οργανισμού, όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, ενώ επικροτεί την απόφαση του ΟΤΕ να περάσει υπό τον έλεγχο της Cosmote τις δραστηριότητες της κινητής.

Ωστόσο, η Eurobank δεν θεωρεί πιθανή μια έντονη ανοδική της μετοχής μέχρις ότου καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές για το ύψος της περικοπής του προσωπικού.

H μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου στα 12,36 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v