Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Υψηλότερες τιμές-στόχοι για ΕΤΕ, Alpha, EFG

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει η CSFB για τις Εθνική, Alpha και Eurobank. Για τη μετοχή της Εθνικής η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 25,7 ευρώ (από 24,2 ευρώ). Η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank ορίζεται στα 24,4 (από 23,7) ευρώ, ενώ για τον τίτλο της Eurobank στα 21,54 (από 20,7) ευρώ.

CSFB: Υψηλότερες τιμές-στόχοι για ΕΤΕ, Alpha, EFG
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει η CSFB για τις Εθνική, Alpha και Eurobank. Για τη μετοχή της Εθνικής, την οποία ο οίκος χαρακτηρίζει ”αγαπημένη” του από τον κλάδο, η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 25,7 ευρώ (από 24,2 ευρώ).

Η νέα τιμή για την Alpha Bank είναι στα 24,4 ευρώ έναντι της παλαιάς των 23,7 ευρώ, ενώ αυτή της Eurobank στα 21,54 (από 20,7) ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις, διατηρεί ”outperform” για την Εθνική και ”neutral” για τις άλλες δύο.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 23,34 ευρώ, αυτή της Alpha Bank στα 23,94 ευρώ και αυτή της Eurobank στα 22,4 ευρώ.

Όπως αναφέρει η CSFB, οι ισχυρές επιδόσεις στο 2004, οι περισσότερο απαιτητικοί πολλαπλασιαστές και η αναζήτηση των επενδυτών για νέες επενδύσεις κατά το 2005 καθιστούν τις ελληνικές τράπεζες ευάλωτες στην αποκόμιση κερδών.

Από την πλευρά του, ο διεθνής οίκος συμβουλεύει θεώρηση της επένδυσης στις ελληνικές τράπεζες με ”μακροπρόθεσμο ορίζοντα”, λόγω και ”των υψηλότερων του μέσου όρου θεμελιωδών μεγεθών που παρουσιάζουν τα ελληνικά ιδρύματα”, αλλά και της ”χλωμής κερδοφορίας των υπόλοιπων ευρωπαϊκών τραπεζών”.

Οι ελληνικές τράπεζες σε επίπεδο κλάδου διαπραγματεύονται με πολλαπλασιαστή 13,4 και 11,4 για το 2004 και 2005, αντίστοιχα, ενώ οι προοπτικές τους σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές λειτουργικές επιδόσεις εκτιμάται ότι θα παραμείνουν ισχυρές κατά το 2005.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, η CSFB τονίζει πως αυτές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της και οδήγησαν σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v