Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Εγνατία (update)

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο τα 24 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (29/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Buy”. Η Eurobank Sec και η Π&Κ Χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνουν συστάσεις και τιμές-στόχους.

ΔΕΗ: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Εγνατία (update)
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο τα 24 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (29/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Buy”.

Η νέα τιμή-στόχος, που είναι 7% υψηλότερη από την προηγούμενη, αποδίδεται στην επικείμενη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Η χρηματιστηριακή, αν και χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της ΔΕΗ αδύναμα, υπογραμμίζει τα ενθαρρυντικά στοιχεία της μείωσης του χρέους της εταιρίας αλλά και τα βελτιωμένα μεγέθη της Tellas.

Για το 2004 προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 335 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 4.062 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η αρνητική συμβολή των ολυμπιακών υποχρεώσεων στα μεγέθη εννεαμήνου αλλά και τριμήνου της ΔΕΗ αποτελεί, μεταξύ άλλων, κοινό τόπο στις εκθέσεις (26/11) των Eurobank Sec και Π&Κ Χρηματιστηριακή.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (26/11) διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”Overweight” για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας ”φτωχά”.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει τα αδύναμα μεγέθη της εταιρίας στις ολυμπιακές υποχρεώσεις, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει και συγκεκριμένα το χαμηλό κόστος παραγωγής, την εν πολλοίς μονοπωλιακή θέση που κατέχει στην αγορά, αλλά και τις ευκαιρίες αναδιάρθρωσης που παρουσιάζει.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Π&Κ, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα ανέλθουν στα 316 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 4.093 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Sec. επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”Outperform” για τη μετοχή της ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως τα μεγέθη εννεαμήνου της ΔΕΗ ”δεν παρέχουν καμία έμπνευση”.

Ωστόσο η χρηματιστηριακή παραμένει θετική έναντι της εταιρίας κυρίως λόγω της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής και της ελκυστικής αποτίμησης.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου στα 20,14 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v