Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Yψηλότερα θέτουν τον πήχη 3 οίκοι (update 2)

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13 ευρώ από τα 10,5 προχώρησε η Citigroup. Από την πλευρά της η Σίγμα αύξησε στα 15 ευρώ, από τα 13,4 ευρώ, την τιμή-στόχο, ενώ και η Lehman Brothers αύξησε την τιμή-στόχο στα 13,7 από 13,5 ευρώ. Διατηρεί τιμή-στόχο και σύσταση η UBS. Προς αναβάθμιση εκτιμήσεων και τιμής-στόχου η Π&Κ.

ΟΤΕ: Yψηλότερα θέτουν τον πήχη 3 οίκοι (update 2)
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13 ευρώ, από τα 10,5, προχώρησε η Citigroup.

Από την πλευρά της η Σίγμα αύξησε στα 15 ευρώ, από τα 13,4 ευρώ, την τιμή-στόχο, ενώ η Lehman Brothers αναθεώρησε την τιμή-στόχο από τα 13,5 στα 13,7 ευρώ.

Eξάλλου, η UBS σε έκθεσή της (29/11) διατηρεί τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ και επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”Neutral 1”.

O διεθνής οίκος εκτιμά ότι η άνοδος που σημείωσε η μετοχή, κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρίας, οφείλεται στις προσδοκίες της αγοράς για το μέλλον, ενώ προβλέπει ότι λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης το ζήτημα των μερισμάτων παραμένει ”θολό”.

Εν τω μεταξύ, η Σίγμα παραμένει ”θετική” για τη μετοχή, ενώ σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τον ΟΤΕ προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της, με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα (US GAAP), για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 στα 0,44 ευρώ, από 0,64 ευρώ πριν.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου η Σίγμα Securities σημειώνει πως η κερδοφορία της σταθερής τηλεφωνίας επιβαρύνθηκε περαιτέρω από το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ συμπληρώνει πως οι επιδόσεις της Romtelecom βελτιώθηκαν σημαντικά.

Στην έκθεση που τιτλοφορείται ”Υπερπηδώντας το 2005 και εστιάζοντας στο 2006 και εξής”, η Σίγμα τονίζει πως ”βλέπει αποφασιστικότητα για τον περιορισμό του κόστους και προσκόλληση της διοίκησης στις αρχικές της δηλώσεις”. Σε ό,τι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, η χρηματιστηριακή δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει συρρίκνωση στα έσοδα μεγαλύτερη της αναμενόμενης, παρά το δυσμενές περιβάλλον των τιμολογίων.

Εξάλλου, βελτιώνει στα 13 ευρώ, από 10,5 ευρώ προηγουμένως, την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Citigroup σε έκθεσή της με τίτλο ”Not a simple story” (29/11), διατηρώντας τη σύσταση ”Hold”.

Εξάλλου, σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ από τα 13,5 στα 13,7 ευρώ προχώρησε η Lehman Brothers σε έκθεση (29/11) με τίτλο ”Νο cash while you wait”, διατηρώντας τη σύσταση ”underweight”.

Ως αιτία της αναβάθμισης της τιμής-στόχου ο οίκος αναφέρει τα σενάρια αναφορικά με το κόστος αναδιάρθρωσης, αλλά και τις υψηλότερες εκτιμήσεις για τις δραστηριότητες σε Βουλγαρία και FYROM.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ο οίκος τα χαρακτηρίζει ”μικτά”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα έσοδα που ήταν ανώτερα των προβλέψεων, αλλά και στα EBITDA που ακολούθησαν αντίθετη πορεία.

Στις εκτιμήσεις της η Lehman Brothers έχει συνυπολογίσει το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι εθελούσιες έξοδοι κατά το 2005 θα φτάσουν τις 4.500, αν και επισημαίνει την ύπαρξη αβεβαιότητας που σχετίζεται με το κόστος και τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης.

Από την πλευρά της η Π&Κ αναφέρει στο πρωινό της report την πρόθεσή της να αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του Οργανισμού για το σύνολο του έτους, όπως και την τιμή-στόχο, που σήμερα βρίσκεται στα 13,2 ευρώ.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (26/11) στα 12,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v