Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Νέες τιμές-στόχοι από ξένους και Έλληνες

Στα 18,5 απο 18 ευρώ αύξησε η J.P. Morgan την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ στα 23,7 από 22,7 ευρώ ”σήκωσε τον πήχη” η Deutsche Bank και στα 23,3 από 21 ευρώ η Σίγμα. Αύξησε στα 22,5 ευρώ στην τιμή στόχο η Eurocorp. ”Χωρίς εκπλήξεις” ήταν τα αποτελέσματα, λέει η Marfin. Πώς σχολιάζουν CSFB, Citigroup, Π&Κ - Eurobank Sec.

ΔΕΗ:Νέες τιμές-στόχοι από ξένους και Έλληνες
Στα 18,5 από 18 ευρώ αύξησε η J.P. Morgan την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ στα 23,7 από 22,7 ευρώ ”σήκωσε τον πήχη” η Deutsche Bank και στα 23,3 από 21 ευρώ η Σίγμα Χρηματιστηριακή. Aνάλογα έπραξε η Eurocorp, στα 22,5 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η J.P. Morgan στην έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία διατηρεί τη σύσταση ”underweight”, σχολιάζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ και μειώνει τις προβλέψεις της για τα μελοντικά μεγέθη της εταιρίας.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου κατά 1 ευρώ ανά μετοχή προχώρησε η Deutsche Bank σε flash note της με χθεσινή ημερομηνία, διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά”. Όπως αναφέρει ο οίκος, η νέα τιμή-στόχος είναι αποτέλεσμα των προσφάτως ανακοινωθέντων φοροαπαλλαγών, της μείωσης του προσωπικού, αλλά και λοιπών εκτιμήσεων που αφορούν στο λειτουργικό κόστος.

Σχολιάζοντας το εννεάμηνο της εταιρίας, το χαρακτηρίζει ”αδύναμο”, αποδίδοντας την υποχώρηση των κερδών στο αυξημένο κόστος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ανάλυσή της για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, η Citigroup Smith Barney σχολιάζει πως ήταν αδύναμα μεν αλλά αναμενόμενα, διατηρώντας τη σύσταση buy/high risk (1H) και την τιμή-στόχο των 24 ευρώ.

Ο επενδυτικός οίκος επισημαίνει πως το μόνο απογοητευτικό στα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρίας είναι η αύξηση κατά 4,6% στο κόστος προσωπικού. Ως εκ τούτου, αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της ΔΕΗ κατά 0,3% για το 2004 και κατά 3,4% για το 2005.

Η Citigroup αναφέρει πως το μέρισμα 0,9 ευρώ για το 2004 και 1,05 - 1,10 ευρώ για το 2005 που επιβεβαίωσε η εταιρία, ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες της.

”Μια πολύ καλύτερη χρονιά έρχεται” τιτλοφορείται η έκθεση της Σίγμα, στην οποία διατηρείται η σύσταση ”outperform” και στην οποία σςχολιάζει πως αν και τα αποτελέσματα ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα των εκτιμήσεων δεν ξάφνιασαν την αγορά, ενώ τα έκτακτα κόστη οδηγούν τους επενδυτές στο να προεξοφλήσουν μια πολύ ισχυρότερη κερδοφορία το επόμενο έτος.



Η CSFB στο πρωινό της report επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 25 ευρώ (”underweight”), ενώ προσθέτει πως ”η αποτίμηση της επιχείρησης θα μπορούσε να είναι στα 26 ευρώ, βάσει των όσων προβλέπει το τμήμα ανάλυσης της αγοράς πετρελαίου του οίκου και βάσει των νέων φοροαπαλλαγών”.

Εξάλλου, στα 22,5 ευρώ, από 22 ευρώ, θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, η Eurocorp σε έκθεσή της (26/11) με τίτλο ”Ένα αδύναμο τρίμηνο, αλλά έρχονται καλύτεροι καιροί”, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Add”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, συνεχίζει να θεωρεί την περίπτωση της ΔΕΗ ως ελκυστική, ενώ συνδέει την αύξηση στην τιμή στόχο με τη μείωση της φορολογίας.

”Χωρίς εκπλήξεις” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ενώ, όπως αναφέρει, διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Η Π&Κ διατηρεί τη σύσταση ”overweight” εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο τίτλος παραμένει ελκυστικά αποτιμημένος, ενώ η EFG Eurobank Securities ”βλέπει” ανάκαμψη των μεγεθών στο δ΄ τρίμηνο, εκτιμώντας ότι η διοίκηση θα εστιάσει εκ νέου στον περιορισμό του κόστους.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους 2004 η EFG Securities εκτιμά ότι αυτό θα παραμείνει ήπιο, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή θα εμφανίσουν ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8%-10%.



Η ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 19,82 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v