Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Τιμή στόχος τα 15,4 ευρώ από Proton

Σύσταση ”neutral” και τιμή στόχο τα 15,40 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Cosmote η Proton Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, σχολιάζοντας ως ”γκρίζα σημεία” τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της με τον ΟΤΕ.

Cosmote: Τιμή στόχος τα 15,4 ευρώ από Proton
Σύσταση ”neutral” και τιμή στόχο τα 15,40 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Cosmote η Proton Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, σχολιάζοντας ως ”γκρίζες περιοχές” τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της με τον ΟΤΕ.

Η τιμή στόχος των 15,4 ευρώ υποδηλώνει δυναμική ανόδου της τάξης του 17,2% από τα τρέχοντα επίπεδα (κλείσιμο Τετάρτης στα 13,18 ευρώ).

Συγκεκριμένα, στην ανάλυσή της η Proton Securities αναφέρει ότι η Cosmote διαπραγματεύεται 5,9 φορές τα εκτιμώμενα EV/EBITDA του 2005.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή σχολιάζει πως αν και η αποτίμησή της έναντι της προοπτικής ανάπτυξης των κερδών παραμένουν ελκυστικές, υπάρχουν κάποια ”γκρίζα σημεία” που αφορούν στις σχέσεις της με τον ΟΤΕ καθώς και το μέγεθος της επέκτασής της στη Ρουμανία.

Όσον αφορά στα μεγέθη του 2004, η Proton Securities κάνει λόγο για έσοδα της τάξης των 1.607,2 εκατ. ευρώ (+18,4%), ενώ για το 2005 η χρηματιστηριακή αναμένει ότι θα εμφανίσουν άνοδο της τάξης του 5,4% στα 1.693,7 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA για το 2004 εκτιμώνται στα 690 εκατ. ευρώ (+19,8%) και για το 2005 στα 725,8 εκατ. ευρώ (+5,2%).

Παράλληλα, η Proton Securities σχολιάζει ότι επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαίρεση των κερδών ανά μετοχή (υπολογίζονται στο 10,4% για το 2006), εξαιτίας της μεταφοράς των ενεργητικών κινητής τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ, καθώς και στο γεγονός ότι η Cosmote θα πρέπει να αναλάβει την επανέναρξη, όπως επίσης και μέρος (ή το σύνολο) των κεφαλαιακών δαπανών της CosmoRom.

Ακόμη, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι στο επίκεντρο βρίσκονται και οι στόχοι που αφορούν στην κεφαλαιακή δομή. Τέλος, επισημαίνει ότι εάν η Cosmote αναλάβει τις επενδύσεις στη Ρουμανία, οποιαδήποτε προσδοκία για ένα μεγάλο ειδικό μέρισμα θα πρέπει να απομακρυνθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v