Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπράλος: Υψηλές οι προοπτικές για κεφαλαιαγορά

Στις υψηλές προοπτικές που διαμορφώνονται για την ελληνική κεφαλαιαγορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος.

Καπράλος: Υψηλές οι προοπτικές για κεφαλαιαγορά
Στις υψηλές προοπτικές που διαμορφώνονται για την ελληνική κεφαλαιαγορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο ’EUROMONEY’ με θέμα ’Post-Olympic Greece: Infrastructural Development & Financial Innovation’.

Τα έργα, επεσήμανε ο κ. Καπράλος, που έγιναν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων όχι μόνο βοηθούν στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αλλά ανοίγουν και νέες προοπτικές σε τομείς όπως ο τουρισμός που αποτελεί σημαντική βιομηχανία της χώρας.

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που τους παρακολούθησαν 3,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε η ελληνική τουριστική βιομηχανία να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ’βαριά βιομηχανία’.

Στη Μεταολυμπιακή Ελλάδα, είπε ο κ. Καπράλος, όλες οι βελτιώσεις και τα μακροοικονομικά επιτεύγματα έχουν συντελέσει ώστε να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για τους επενδυτές στην ελληνική κεφαλαιαγορά, επίσης, είναι στρατηγική πλέον η θέση της Ελλάδας για τις αγορές και τις επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα των Βαλκανίων.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο λαμβάνει σειρά μέτρων για την βελτίωση της ρευστότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την διαφάνεια της αγοράς.

Η συνεχής βελτίωση του Χρηματιστηρίου και η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητάς του σε συνδυασμό με τις καλές οικονομικές προοπτικές και την παρουσίαση από την πλευρά των εισηγμένων επιχειρήσεων θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, διαμορφώνουν ευνοϊκές συνθήκες τα επόμενα χρόνια για την ελληνική κεφαλαιαγορά και προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες, κατέληξε ο κ. Καπράλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v