Εμπορική: Τελειώνει το ανοδικό "πάρτι"

Η δυνατότητα των τραπεζικών μετοχών να διατηρηθούν υψηλότερα κρίσιμων στηρίξεων θα κρίνει -πιθανότατα- αν θα ανακάμψει σύντομα ο ΓΔ υψηλότερα των 800 μ. ή θα υποχωρήσει προς τις 720-700 μ., εκτιμά η Εμπορική.

Εμπορική: Τελειώνει το ανοδικό πάρτι
Η δυνατότητα των τραπεζικών μετοχών να διατηρηθούν υψηλότερα κρίσιμων στηρίξεων θα κρίνει -πιθανότατα- αν θα ανακάμψει σύντομα ο Γενικός Δείκτης υψηλότερα των 800 μ. ή θα υποχωρήσει προς τις 720-700 μ., εκτιμά η Εμπορική στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη.

Όπως επισημαίνει, η πλειονότητα των τεχνικών ενδείξεων συνηγορεί στην ολοκλήρωση του πρόσφατου ανοδικού πάρτι και στην έναρξη μιας χρονικής περιόδου, πλαγιοκαθοδικών παλινδρομήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εμπορική στην ανάλυσή της, "στην αρχή της εβδομάδας υπήρξε ανεπιτυχής προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της αντίστασης των 844 μ. και στη συνέχεια υπήρξαν «επιθετικές» ρευστοποιήσεις τίτλων, με αποτέλεσμα τη διάσπαση κρίσιμων -βραχυπρόθεσμα- στηρίξεων. Η μεταβλητότητα των τιμών αυξήθηκε σημαντικά, επιβεβαιώνοντας τις τεχνικές ενδείξεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Η χαμηλότερη τιμή του Γ.Δ. σημειώθηκε στις 738 μ. στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Το ποσοστό διόρθωσης ανήλθε σε 48%, (με βάση το χαμηλό έτους των 621 μ.). Υπενθυμίζουμε ότι τα ποσοστά διόρθωσης 50% (που είναι και το συνηθέστερο) και 66% προσδιορίζονται αντίστοιχα στις 732 και στις  696 μ.

Την επόμενη εβδομάδα, σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση, θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στο ενδεχόμενο υπέρβασης της αντίστασης των 787 μ. (σε τιμές κλεισίματος), με αυξημένες συναλλαγές. Σε θετική έκβαση, θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο διόρθωσης 66%. Στην αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστεί η πλαγιολίσθηση προς τις επόμενες στηρίξεις των 722 μ. (ασθενής) και των  703 μ. (αξιόλογη). Αντιστάσεις στις 812, στις 825 και στις 834 μ.

Να επισημανθεί ότι αρκετοί τραπεζικοί τίτλοι (που είναι και οι «επιθετικότεροι» τις τελευταίες εβδομάδες) στη συνεδρίαση της Πέμπτης βρέθηκαν σε κρίσιμες στηρίξεις, οι οποίες αν διασπαστούν θα προξενήσουν -πιθανότατα- σημαντικές ρευστοποιήσεις στον κλάδο, συμπαρασύροντας και τον Γ.Δ. πτωτικά. Στην αντίθετη περίπτωση, θα διατηρηθούν οι προσδοκίες για άμεση ανάκαμψη και το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στη δυνατότητα υπέρβασης των αντιστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v