Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: “Τσεκούρι” από την HSBC

Σε ουδέτερη σύσταση αλλά και σε «τσεκούρι» στην τιμή στόχο του ΟΤΕ προχώρησε η HSBC με τη νέα τιμή στόχο να προσδιορίζεται στα 3 ευρώ από 7 ευρώ προγενέστερα, αφού πλέον ο κίνδυνος της χώρας βαραίνει υπέρμετρα.

ΟΤΕ: “Τσεκούρι” από την HSBC
Σε ουδέτερη σύσταση αλλά και σε «τσεκούρι» στην τιμή στόχο του ΟΤΕ προχώρησε η HSBC με τη νέα τιμή στόχο να προσδιορίζεται στα 3 ευρώ από 7 ευρώ προγενέστερα, αφού πλέον ο κίνδυνος της χώρας βαραίνει υπέρμετρα το κόστος κεφαλαίου του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, προστεθείτε στη σύσταση και το V (volatility) για την αυξημένη μεταβλητότητα που προβλέπεται για τον τίτλο στο ταμπλό του Χ.Α.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της HSBC, o ΟΤΕ διαπραγματεύεται με discount 30% σε όρους EV/EBITDA σε σχέση με τις εταιρείες του κλάδου, η οποία όμως κατά την άποψή της HSBC δικαιολογείται από τόσο από τη δυσμενή μακροοικονομική εικόνα όσο και από το κανονιστικό πλαίσιο.

Από την άλλη, η HSBC, εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική από την αναξιοποίητη αναδιάρθρωση αλλά δεν έχουν ορατότητα βραχυπρόθεσμα.

Αν μη τι άλλο, συνεχίζει η HSBC, η μέτρια συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τρία χρόνια κάνει οποιεσδήποτε παραχώρηση απίθανη, περιορίζοντας το πεδίο για την περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους, παρά τη σχεδιαζόμενη άρση του καθεστώτος απασχόλησης.

Επιπλέον, αν και η σχέση με τη ρυθμιστική αρχή έχει ελαφρώς βελτιωθεί, τα βασικά μπλόκα παραμένουν για τον ΟΤΕ.

Για τον ΟΤΕ η HSBC εξηγεί ότι εφόσον μειωθούν ανησυχίες για τη δεύτερη διάσωση και το πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους και ομολόγων για την Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αξιολόγηση, περιορίζοντας την έκπτωση με τοpeer group αλλά σε αντίθεση περίπτωση, ο αυξημένος κίνδυνος της χώρας θα μπορούσε επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την απόδοση της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v