Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 12,5 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για ΟΤΕ η UBS

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,5 ευρώ, από τα 10,5 ευρώ, προχώρησε η UBS (18/11), αφενός λόγω των ισχυρών επιδόσεων της Cosmote και αφετέρου λόγω της αξίας που δημιουργεί η αναδιάρθρωση, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Στα 12,5 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για ΟΤΕ η UBS
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,5 ευρώ, από 10,5 ευρώ, προχώρησε η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”, σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2004.

Όπως εξηγεί ο ελβετικός οίκος, η αναβάθμιση της τιμής-στόχου αντικατοπτρίζει τις ”ισχυρές” επιδόσεις της Cosmote, καθώς και τη δημιουργία αξίας από την αναδιάρθρωση.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (18/11) στα 12,62 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη τρίτου τριμήνου του ΟΤΕ, η UBS εκτιμά πως τα ενοποιημένα έσοδα θα αυξηθούν κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 1,3 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν όμως κατά 3%, στα 500 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να παρουσιάζουν 34% υστέρηση, στα 80 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 στις 25 Νοεμβρίου.

Η UBS επισημαίνει πως καθώς η Cosmote ανακοίνωσε ήδη τα μεγέθη της για το εννεάμηνο, η βαρύτητα πλέον θα δοθεί στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας. Για τη σταθερή τηλεφωνία ο επενδυτικός οίκος προβλέπει υποχώρηση του κύκλου εργασιών, όχι όμως μεγαλύτερη από του εξαμήνου που ήταν 9%.

Επίσης, η UBS συμπληρώνει πως προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μια περισσότερο επιθετική διαδικασία συγκράτησης του κόστους, οριακά μικρότερη πίεση για τη σταθερή τηλεφωνία και χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, ενώ επισημαίνει πως τα κέρδη του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να πιέζονται λόγω του έντονου προγράμματος αναδιάρθρωσης του κόστους.

Η UBS επισημαίνει πως είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού θα υιοθετήσει σύντομα σημαντικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ενώ συμπληρώνει πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παναγής Βουρλούμης έχει προχωρήσει σε μια καθ’ όλα ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι τα αποτελέσματα του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να απογοητεύουν μεσοπρόθεσμα, ανακοινώνοντας όμως παράλληλα ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει άμεσα σε επιθετικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v