Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Αύξηση τιμής-στόχου για ελληνικές τράπεζες

Στην πρώτη αύξηση των τιμών-στόχων από διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο για τις ελληνικές τράπεζες ύστερα από πολύ καιρό προχώρησε η UBS, σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου. Οι νέες-τιμές στόχοι.

UBS: Αύξηση τιμής-στόχου για ελληνικές τράπεζες
Στην πρώτη αύξηση των τιμών-στόχων από διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο για τις ελληνικές τράπεζες ύστερα από πολύ καιρό προχώρησε η UBS, σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο οίκος έχοντας αλλάξει το σύστημά του αποτίμησης, αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 4,25 από 2,70 ευρώ (neutral), για την Alpha Bank στα 2,35 από 1,20 ευρώ (neutral), για τη Eurobank στο 1,50 από 0,86 ευρώ (neutral) και για την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,46 από 0,15 ευρώ προηγουμένως (sell).

Εντός των ημερών, αναμένεται η τελική συμφωνία για το PSI, αναφέρει η UBS, ενώ εκτιμά ότι αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ο οίκος εξετάζει ένα σενάριο το οποίο βασίζεται σε παραμέτρους του PSI αλλά και της έκθεσης της BlackRock, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αυτόν τον μήνα. Στο σενάριό της η UBS υποθέτει κούρεμα της τάξης του 60% και καταλήγει στο ότι οι ελληνικές τράπεζες, που παρακολουθεί η ίδια, θα έχουν κεφαλαιακό έλλειμμα 9 δισ. ευρώ.

Προνομιούχες μετοχές στο όνομα της κυβέρνησης ή ειδικού τύπου χρηματοοικονομικό εργαλείο άνευ ψήφου, που όμως δεν προβλέπεται προς το παρόν από την ελληνική νομοθεσία, είναι οι δύο εναλλακτικές που αναφέρει η UBS ότι μπορούν να λύσουν το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2011, ο οίκος προβλέπει για την Εθνική ζημίες 1,49 από 1,16 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank 1,19 ευρώ από 1,25, για τη Eurobank στο 1,16 από 1,68 και για την Πειραιώς στο 1,24 από 1,07 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v