Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστηρές κυρώσεις του ΧΑ σε Vendors

Σε αυστηρές κυρώσεις στον διανομέα χρηματιστηριακών τιμών Origin προχώρησε η νέα διοίκηση του Χ.Α., στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων. Αποφασίσθηκε η έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης στον ΟΤΕ και η εισαγωγή ΣΜΕ στο νέο δείκτη EPS-50. Τι αποφασίσθηκε για Κωτσόβολο, Feedus, ΚΟΡΦΙΛ και Fitco.

Αυστηρές κυρώσεις του ΧΑ σε Vendors
Tην κίνηση διαδικασίας επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε βάρος του διανομέα πληροφορίας του Χ.Α. Origin Α.Ε., λόγω μη τήρησης συμβατικών υποχρεώσεων, στο πλαίσιο συνεχών εντατικών ελέγχων που γίνονται στους διανομείς των χρηματιστηριακών τιμών των αγορών του Χ.Α. (vendors), αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η νέα διοίκηση του Χ.Α. θα προχωρήσει σε εκτεταμένους και ενδελεχείς ελέγχους σε όλο τον χώρο των διανομέων (vendors) χρηματιστηριακών τιμών των αγορών.

Στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται και υψηλό χρηματικό πρόστιμο στην Origin.

Παράλληλα, το Χ.Α. ενέκρινε την έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών του ΟΤΕ από την 1η Δεκεμβρίου 2004 με ειδικούς διαπραγματευτές τις Εθνική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ” και EFG Eurobank Ergasias ΑΧΕ.

Παράλληλα, αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο 114 του Κανονισμού του Χ.Α., τη μεταφορά των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας Π. Κωτσόβολος ΑΕΒΕ στην ”Αγορά Β΄” - ”Δημοπρασίες - χαμηλή ρευστότητα”, από τη Δευτέρα 22-11-2004.

Υπενθυμίζεται ότι με τη λήξη της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης αγοράς των μετοχών της η διασπορά της εταιρείας περιορίστηκε στο 2,2%.

Το Δ.Σ. εξέτασε και ενέκρινε με προϋποθέσεις το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας Κλωστήρια Κορίνθου ΑΕΒΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε στο εξώφυλλο του ενημερωτικού δελτίου να γίνει μνεία στον αριθμό των ζημιογόνων χρήσεων της εταιρίας (ήτοι 2 έτη και 9 μήνες), και συγκεκριμένα στην πιθανότητα υπαγωγής της στο μοντέλο των δημοπρασιών, λόγω επιτήρησης σε περίπτωση που και η τρέχουσα χρήση κλεισει με ζημιογόνα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τους όρους της αυξησης θα εκδοθούν:

* 11.289.600 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων κατόχων κοινών μετοχών και τιμή διάθεσης 0,45 ευρώ, με αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ανά 1 παλαιά κοινή μετοχή (2ν/1π)

* 1.209.600 νέες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών και τιμή διάθεσης 0,45 ευρώ, με αναλογία 2 νέες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές ανά 1 παλαιά προνομιούχο μετοχή (2ν/1π)

Επίσης, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 20.693.193 μετοχών συμπληρωματικής σειράς που προέρχεται από τη συγχώνευση της εταιρίας Feedus ΑΕΒΕ.

Επίσης:

* Παρέσχε προθεσμία 45 ημερών στην εταιρία Fitco Βιομηχανία Επεξεργασίας Μετάλλων Α.Ε. για τη διεύρυνση της διασποράς των μετοχών της.

* Ενέκρινε την Εμπορική Τράπεζα ως μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την απορρόφηση από αυτήν της Εμπορικής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε.

* Ενέκρινε την απόκτηση από τις εταιρίες – μέλη της Αγοράς Παραγώγων (EFG Eurobank Ergasias ΑΧΕΠΕΥ, Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ, Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε.) της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή σε ΣΜΕ επί των μετοχών των εταιριών Εμπορική Τράπεζα Α.Ε., Τιτάν Α.Ε. και Γερμανός Α.Ε.

Τέλος, ενέκρινε την εισαγωγή Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στο δείκτη EPS–50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v