Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αύξηση τιμής-στόχου από Marfin

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 21,2 ευρώ, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”neutral”, προχώρησε η Marfin Analysis, σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, στην οποία επισημαίνει ότι η μετοχή έχει κερδίσει περισσότερο από 35% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Eurobank: Αύξηση τιμής-στόχου από Marfin
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της EFG Eurobank στα 21,2 ευρώ, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”neutral”, προχώρησε η Marfin Analysis, σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η νέα τιμή-στόχος είναι κατά 11% υψηλότερη από την προηγούμενη, ενώ συμπληρώνει πως υποδηλώνει περιθώριο πτώσης 1% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σημειώνεται πως η μετοχή της EFG Eurobank έκλεισε χθες (17/11) στα 21,42 ευρώ.

Επίσης, η Marfin Analysis τονίζει πως η μετοχή της Τράπεζας έχει κερδίσει περισσότερο από 35% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, υπεραποδίδοντας τόσο έναντι της ελληνικής αγοράς όσο και του ευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη (E300).

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η μετοχή έχει υπερβεί την αναθεωρημένη τιμή-στόχο που έχει θέσει και διαπραγματεύεται κοντά στη ”δίκαιη” (κατά την άποψή της) τιμή 14,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank, η Marfin Analysis τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά” και ανάλογα τόσο των δικών της προβλέψεων όσο και των εκτιμήσεων της αγοράς.

Επισημαίνει όμως δυο παράγοντες (το ύψος των χορηγήσεων, αλλά και τη νέα μορφή φορολόγησης) οι οποίοι την οδήγησαν σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Τράπεζας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμπληρώνει πως τα καθαρά κέρδη για το 2004 θα είναι αυξημένα κατά 37,5% (κατά 3,3% υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της) καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 375 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 460 εκατ. ευρώ το 2005 που αντιστοιχεί σε αύξηση 22,7% (κατά 5,6% υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v