Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τα μεγέθη της Cosmote (update)

”Ισχυρό” χαρακτηρίζει το εννεάμηνο της Cosmote η Dresdner KW, ενώ για ”αντίστοιχα των συγκλινουσών εκτιμήσεων αποτελέσματα” κάνει λόγο η Eurocorp, επισημαίνοντας πως ήταν χαμηλότερα των δικών της προβλέψεων, λόγω υψηλότερων εξόδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναμενόμενα τα μεγέθη γ΄ τριμήνου λέει η Proton.

Οι αναλυτές για τα μεγέθη της Cosmote (update)
Θετικές σε γενικές γραμμές κριτικές συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Cosmote. Η Dresdner KW χαρακτηρίζει τις επιδόσεις της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ”ισχυρές”, ενώ οι Eurocorp και Proton τάσσονται υπέρ της άποψης που θέλει το ενεάμηνο να ήταν ”αναμενόμενο”.

Ο ξένος οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των 15,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy”, ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, κρίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου ”έδειξαν” ισχυρή ανάπτυξη των εγχώριων δραστηριοτήτων.

Η Dresdner τονίζει πως δεν προκαλεί ανησυχία το ότι η ώθηση που χάρισαν στα έσοδα της Cosmote οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μικρότερη του αναμενόμενου και αναφέρει τη θυγατρική του ΟΤΕ ως την top επιλογή της από τον ελληνικό κλάδο τηλεπικοινωνιών.

Εξάλλου, ως αντίστοιχα των συγκλινουσών εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 της εταιρίας η Eurocorp σε flash note της με σημερινή ημερομηνία (18/11/2004), ενώ η Proton χαρακτηρίζει τα μεγέθη γ΄ τριμήνου ως αναμενόμενα.

Η Eurocorp τονίζει ωστόσο πως τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της λόγω κυρίως υψηλότερων εξόδων σχετιζόμενων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία ανήλθαν στα 29 εκατ. ευρώ.

Εκτίμηση της Eurocorp είναι πως η διοίκηση θα επιμείνει στις προβλέψεις της για αύξηση των πωλήσεων κατά 18%-20%, περιθωρίου EBITDA κατά 43% και περιθωρίου καθαρού κέρδους στο 19% στο σύνολο του έτους.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της εταιρίας, η Eurocorp θυμίζει ότι πρόσφατα αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή από τα 14,8 στα 16,4 ευρώ, προκειμένου να συνυπολογίσει το όφελος από τις φοροελαφρύνσεις.

Εξάλλου, αναμενόμενα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Cosmote η Proton Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (18/11), υποστηρίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2004 είναι εφικτοί.

Παράλληλα η Proton εκτιμά ότι οι επενδυτές πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στις επιπτώσεις που θα έχει στην εταιρία η ”ενσωμάτωση” των GloBul CosmoFon.

Σημειώνεται ότι η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (18/11) βελτίωσε στα 15,5 ευρώ, από 14,8 ευρώ, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote, με αφορμή τη μείωση της φορολογίας.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου στην τιμή των 13,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v