Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Η απότομη άνοδος φέρνει και... διόρθωση”

Το ενδεχόμενο τάσεων αποκόμισης κερδών, ύστερα από τη χθεσινή απότομη άνοδο σε ορισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, επισημαίνει μερίδα αναλυτών. Οι χρηματιστηριακές πάντως εκτιμούν πως το ενδιαφέρον, αλλά και το momentum της αγοράς παραμένει θετικό.

ΑΧΕ: ”Η απότομη άνοδος φέρνει και... διόρθωση”
Τι εκτιμάται για σήμερα: ”Ισχυρό” παραμένει το ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών σύμφωνα με την Proton Securities, γεγονός το οποίο και δύναται να απομακρύνει ενδεχόμενη σημαντική διόρθωση από τα τρέχοντα επίπεδα.

Εξάλλου, η Proton Securities συμπληρώνει πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ”επιφυλακτικά”.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Finance εκτιμά πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται περαιτέρω άνοδος τις ερχόμενες ημέρες.

Ωστόσο η Εγνατία Finance αναφέρει και το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών, κίνηση την οποία και θεωρεί ”λογική” σε συνέχεια της απότομης χθεσινής ανόδου σε ορισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως ένα ”ήπιο” άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, το οποίο και εκλαμβάνει ως πλέον πιθανό σενάριο για σήμερα, θα υποστηρίξει κινήσεις αποκόμισης κερδών, αν και η χρηματιστηριακή καταλήγει πως σε οποιαδήποτε περίπτωση η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ξένων αγορών.

Νέο momentum στην αγορά των μετοχών δίνει ο δεύτερος γύρος θετικής αναθεώρησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P ενδέχεται να συγκρατήσει μερικώς το ανοδικό momentum, αν και –όπως επισημαίνει– η χθεσινή αντίδραση της αγοράς ομολόγων καταδεικνύει πως η κίνηση του ξένου πιστοληπτικού οίκου ήταν ευρέως αναμενόμενη.

Στην Cosmote, που ανακοινώνει σήμερα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τα αποτελέσματα εννεαμήνου, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Marfin Analysis.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurobank Securities, η οποία παράλληλα σημειώνει πως η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει ένας ουσιαστικός παράγοντας τον οποίο και εξετάζουν οι επενδυτές.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες κατά 1,26% υψηλότερα με πολύ καλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μετοχή της Εμπορικής κατέγραψε άνοδο 7,90%, ενώ ο ΟΠΑΠ σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό ενδοσυνεδριακά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v