Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Υψηλότερες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ-Cosmote

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13,40 ευρώ, με αναβάθμιση της σύστασης σε ”accumulate”, προχώρησε η Εγνατία Finance με ανάλυσή της στις 17/11. Εξάλλου, η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή-στόχο και για τη μετοχή της Cosmote στα 16,50 ευρώ, από τα 14,70 ευρώ, αναβαθμίζοντας και τη σύσταση σε ”buy”.

Εγνατία: Υψηλότερες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ-Cosmote
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13,40 ευρώ, με αναβάθμιση της σύστασης σε ”accumulate” από ”hold” προχώρησε η Εγνατία Finance με ανάλυσή της στις 17 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της ανάλυση (με την ίδια ημερομηνία) η χρηματιστηριακή προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 16,50 ευρώ, από τα 14,70 ευρώ, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”buy” από ”accumulate”.

Η Εγνατία Finance αναφέρεται και στη μεταφορά της Globul και της Cosmofon υπό τον έλεγχο της Cosmote, επισημαίνοντας πως από στρατηγικής πλευράς πρόκειται για μια καλή εξέλιξη, συμπληρώνει όμως πως προκειμένου να καταλήξει κατά πόσο πρόκειται για μια ενέργεια η οποία δύναται να παράγει αξία για τον όμιλο είναι σημαντικό να διαφανεί η αποτίμηση των δυο εταιριών.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες (16 Νοεμβρίου) στα 12,60 ευρώ και η μετοχή της Cosmote έκλεισε στα 13,94 ευρώ.

Σχολιάζοντας τις νέες τιμές-στόχους η χρηματιστηριακή εξηγεί πως και στις δυο περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2004, η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει οριακή αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 1%, καθώς αναμένεται να ανέλθει στα 1,31 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 6%, στα 482,2 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο του ΟΤΕ αναμένεται να παρουσιάσουν 38% υποχώρηση στο τρίτο τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 482,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 26 Νοεμβρίου με βάση τα US GAAP.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις της ώστε να συμπεριλάβει το ενδεχόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως έχει υπολογίσει μια σταδιακή μείωση 6.200 εργαζομένων, με κόστος 120.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με την πρόσληψη 2.000 υπαλλήλων εντός της ερχόμενης διετίας.

Με βάση τις προβλέψεις της, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα οφέλη από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα γίνουν ορατά το 2008.

Από πλευράς αποτίμησης, η Εγνατία Finance εξηγεί πως η μετοχή του ΟΤΕ διαθέτει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 6% κυρίως λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Για τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Cosmote (τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο 18/11 πριν την έναρξη της συνεδρίασης) η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 21,5%, στα 1,208 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 20,4% διαμορφούμενα στα 512 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να παρουσιάζουν 23,5% αύξηση στα 231 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v