Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπ. Καπράλος: ”Αφήνουμε πίσω τις μαύρες μέρες”

Την εκτίμηση ότι ”αφήνουμε πίσω μας τις μαύρες μέρες” διατύπωσε πριν από λίγο ο νέος πρόεδρος του χρηματιστηρίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια γεύματος γνωριμίας με τους αρμόδιους συντάκτες. Σε συνεργασία με την Κεφαλαιαγορά εξετάζονται σειρά μέτρων για την τόνωση του ΧΑ και του ΧΠΑ.

Σπ. Καπράλος: ”Αφήνουμε πίσω τις μαύρες μέρες”
Την εκτίμηση ότι ”αφήνουμε πίσω μας τις μαύρες μέρες για την αγορά” έκανε πριν από λίγο ο νέος πρόεδρος του ΧΑ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια γεύματος γνωριμίας με τους αρμόδιους συντάκτες.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στην εμφανή βελτίωση του κλίματος, επισήμανε πως εξετάζεται σειρά μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί η αγορά μετοχών και παραγώγων, πάντα σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το ενδεχόμενο της μείωσης του κόστους συναλλαγών, της εισαγωγής νέων προϊόντων στην αγορά (όπως είναι για παράδειγμα τα εταιρικά ομόλογα, παράγωγα ναυτιλίας), νέων προϊόντων επί των δεικτών είναι μεταξύ αυτών που συζητούνται.

Θα πρέπει, επίσης, όπως πρόσθεσε, να καταγραφούν άμεσα οι προοπτικές και υποχρεώσεις της ΕΧΑΕ, καθότι διαθέτει αυξημένη ρευστότητα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου σε ευθετότερο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v