Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Προσδεθείτε, μεταβλητότητα εν όψει

Το report της UBS για το 2012, «manual» για τους traders, προειδοποιεί ότι το πρώτο 6μηνο θα είναι δραματικό σε όρους volatility. Πότε βλέπει τον πάτο των αγορών, τι εκτιμά για S&P και πού πιστεύει ότι θα φτάσει ο χρυσός!

UBS: Προσδεθείτε, μεταβλητότητα εν όψει
«Παρακαλώ προσδεθείτε, έκδοση 2.0…»: αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης για την παγκόσμια τεχνική εικόνα των αγορών το 2012 από τη UBS. Η έκθεση εκτιμά ότι το φετινό έτος θα είναι γεμάτο μεταβλητότητα, και ειδικά το πρώτο εξάμηνο αρνητικό για τις μετοχές. Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για bull market στα risky assets έως και το 2013, εξηγούν ο Michael Riesner και ο Marc Muller, τεχνικοί αναλυτές της UBS.

«Όπως το 2011 αναμέναμε το τέλος της bull market σε μετοχές και εμπορεύματα, τώρα εκτιμούμε ότι έως το καλοκαίρι του 2012 θα οδηγηθούμε σε σημαντικό πάτο στις αγορές μετοχών», τονίζουν οι δύο αναλυτές. «Εισερχόμαστε στο 2012, ο Ιανουάριος θα είναι αδύναμος και μετά το υψηλό του πρώτου τριμήνου στις μετοχές θα δούμε διόρθωση 20%-25% έως το τέλος του δευτέρου τριμήνου ή στις αρχές του τρίτου».

«Στο Q3 θα έρθει η ώρα να αγοράσουμε τράπεζες και να πωλήσουμε τα αμυντικά χαρτιά», εξηγούν οι δύο αναλυτές της UBS, ενώ περιμένουν πως το δολάριο θα αγγίξει σημαντική κορυφή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα φτάσουν σε σημαντικό χαμηλό το ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτό ακριβώς, αφού θα έχει περάσει το δύσκολο πρώτο εξάμηνο, θα είναι το σημείο εκκίνησης για το ράλι τιμών στις αναδυόμενες αγορές, στα εμπορεύματα αλλά και στα risky νομίσματα, επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.

Για την αγορά του χρυσού, εκτιμούν ότι η διόρθωση που έχει αρχίσει θα οδηγήσει την τιμή σε σημαντική βάση το 2012 και στη συνέχεια ο χρυσός θα εκτοξευτεί την περίοδο 2013-2014 πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγκιά. Η αρνητική κίνηση του χρυσού, του αργύρου και του κλάδου εξόρυξης έως το καλοκαίρι του 2012 θα είναι μεγάλη αγοραστική ευκαιρία και θα συνδυαστεί με την άνοδο των μετοχών. Είναι η περίοδος όπου πρέπει να πουλήσουμε γερμανικά ομόλογα, key call για το 2012, τονίζουν οι αναλυτές της UBS, και να αγοράσουμε εμπορεύματα και χρυσό.

Με αφορμή το ισχυρό δολάριο, ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial θα χάσουν το καθεστώς safe haven το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ σε ορίζοντα 12 μηνών ο Stoxx 600 θα υπεραποδώσει έναντι των αμερικάνικων δεικτών. Αναφορικά με τον S&P 500, οι αναλυτές εξηγούν ότι είναι πιθανόν να δούμε ανοδική κίνηση έως τις 1.300 μονάδες και re-test στα υψηλά του Οκτωβρίου. Μόλις σπάσει καθοδικά τις 1.249 μονάδες, η αγορά θα είναι για short!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v