Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Θετική η επαναγορά ομολoγιών από ΕΤΕ

Θετική χαρακτηρίζεται από την JP Morgan η απόφαση της Εθνικής να προχωρήσει στην επαναγορά καλυμμένων ομολογιών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. "Απελευθέρωση" 4 δισ. ευρώ και αύξηση του Tier I κατά 101 μονάδες βάσης.

JP Morgan: Θετική η επαναγορά ομολoγιών από ΕΤΕ
Θετική χαρακτηρίζεται από την JP Morgan η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στην επαναγορά καλυμμένων ομολογιών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει ο οίκος σε report του με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου, η κίνηση αυτή θα δώσει ώθηση στα κεφάλαια Tier I κατά 101 μονάδες βάσης σύμφωνα με το σενάριο της πλήρους συμμετοχής των επενδυτών.

Κατά την JP Morgan, η επαναγορά των ομολογιών θα μπορούσε να απελευθερώσει στεγαστικά ύψους 4 δισ. ευρώ που χρησιμοποιούνται ως εγγύηση.

Τα δάνεια αυτά δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμα για εγγυήσεις χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, όμως, κατά την JP Morgan, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση ομολόγων με χαμηλότερες απαιτήσεις, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ΕΚΤ.

Οι εν κυκλοφορία ομολογίες έχουν εγγυήσεις για το 150% της αξίας τους- ποσοστό σημαντικά μικρότερο του 267% που έχουν οι τίτλοι οι οποίοι θα επαναγοραστούν. Αν το επίπεδο κάλυψης είναι ίδιο, ο οίκος υπολογίζει ότι θα εξοικονομηθούν 2,7 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v