Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 1η Απριλίου θα ισχύει ο φόρος υπεραξίας

Μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2012 εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις και ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται για μετοχές που αποκτώνται από την 1η Απριλίου 2012 και μετά.

Από 1η Απριλίου θα ισχύει ο φόρος υπεραξίας
Μια ακόμα αναβολή για την επιβολή φόρου υπεραξίας στο ΧΑ προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2012 εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις και ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται για μετοχές που αποκτώνται από την 1η Απριλίου 2012 και μετά. Με άλλες διατάξεις της ίδιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι:

-Τα κέρδη τα οποία αποκτούν φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α.. σε τιμή ανώτερη της τιμής απόκτησής τους, φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, όταν οι μετοχές αυτές αποκτώνται με οποιονδήποτε τρόπο από 1η Απριλίου 2012 και μετά.

-Τα κέρδη από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α. σε τιμή ανώτερη της τιμής απόκτησής τους, που αποκτούν επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής με βιβλία τρίτης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, όταν οι μετοχές αυτές αποκτώνται με οποιονδήποτε τρόπο από την 1η Απριλίου 2012 και μετά».

-Οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 38 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος εξακολουθούν να εφαρμόζονται για μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή σε αλλοδαπό χρηματιστήριο και οι οποίες έχουν αποκτηθεί μέχρι και την 31η Μαρτίου 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v