Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέες τιμές από Marfin, Σίγμα (upd 2)

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια ελληνικοί και ξένοι οίκοι υποδέχονται τόσο τα μεγέθη εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας όσο και την επιτυχή κατάληξη του placement του 7,45% των μετοχών της ΔΕΚΑ. Η Marfin αυξάνει την τιμή-στόχο στα 24,9 ευρώ, η Σίγμα θέτει την τιμή στα 26,8 ευρώ, ενώ τη σύσταση ”market perform” διατηρεί η Eurobank Sec.

Εθνική: Νέες τιμές από Marfin, Σίγμα (upd 2)
Με ιδιαίτερα θετικά λόγια ελληνικοί και ξένοι οίκοι υποδέχονται τόσο τα μεγέθη εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας όσο και την επιτυχή κατάληξη του placement του 7,45% των μετοχών της ΔΕΚΑ.

Ειδικότερα, υψηλότερα θέτει τον πήχη και συγκεκριμένα στα 24,9 ευρώ η Marfin Analysis για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2004, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Θετική εμφανίζεται και η Σίγμα Securities για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία θέτει την τιμή-στόχο των 26,8 ευρώ.

Από την πλευρά της η EFG Eurobank Sec χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 της Εθνικής Τράπεζας σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου, ενώ έμφαση δίνει στις λειτουργικές επιδόσεις του ιδρύματος.

Αναλυτικότερα, η Marfin Analysis αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή 2004, 2005 και 2006 της Εθνικής Τράπεζας κατά 4,8% (στα 1,12 ευρώ), κατά 7,5% (στα 1,74 ευρώ) και κατά 13,9% (στα 2,06 ευρώ) αντίστοιχα.

Όπως εξηγεί η Marfin Analysis η αναθεώρηση των προβλέψέων της οφείλεται σε τρεις παράγοντες και συγκεκριμένα στα αποτελέσματα εννεαμήνου και στην συημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών, στο χαμηλότερο από το προβλεπόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, και στο νέο συντελεστή φορολόγησης.

Η Σίγμα Securities εξηγεί πως το placement αποτελεί θετική κίνηση, καθώς αυξάνει το free float και ενισχύει την ορατότητα σε ό,τι αφορά τη μετοχή. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στα ”ισχυρά” θεμελιώδη μεγέθη της τράπεζας, αλλά και στη δυνατότητά της να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Η Eurobank Sec αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της, ενώ επισημαίνει ότι το Momentum της κερδοφορίας της τράπεζας εν μέρει δικαιολογεί το premium της Εθνικής έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών. Για τη μετοχή, διατηρεί τη σύσταση”market perform”.

Αναφερόμενη στο placement της Εθνικής, επισημαίνει ότι η κίνηση αίρει το ρίσκο για υπερποσφορά τίτλων (”overhang”), ενώ μέσω αυτής το ποσοστό που κατέχει άμεσα το δημόσιο σε αυτήν μειώνεται στο μηδέν. Το δημόσιο, αναφέρει η Eurobank διατηρεί ακόμη έμμεσα ποσοστό 19,9% στην Εθνική Τράπεζα.

Αν και η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ξαφνιάζει, καθώς είχε προαναγγελθεί από το δημόσιο, είναι πιθανόν να δημιουργήσει υποψίες για αντίστοιχες κινήσεις και σε άλλες κρατικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v