Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Imako: Μείωση τιμής-στόχου από Εγνατία

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Imako στα 1,40 ευρώ, από τα 1,60 ευρώ, προχώρησε η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2004, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”buy”, ενώ επισημαίνει ότι η εταιρία αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες περιπτώσεις ανάκτησης θεμελιωδών μεγεθών ανάμεσα στις εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Imako: Μείωση τιμής-στόχου από Εγνατία
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Imako στα 1,40 ευρώ, από τα 1,60 ευρώ, προχώρησε η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2004, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”buy”.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως προχώρησε στην κατά 13% μείωση της τιμής-στόχου, καθώς αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του ομίλου, αλλά και για τον συντελεστή φορολόγησης.

Επισημαίνει, ωστόσο, πως η νέα τιμή-στόχος των 1,40 ευρώ υπονοεί περιθώριο ανόδου της τάξεως του 40% για τη μετοχή της Ιmako, η οποία διαπραγματεύεται 12 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και 10 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η διοίκηση της Imako έκανε προβλέψεις για μείωση της διαφημιστικής δαπάνης από συγκεκριμένους κλάδους (στον καπνό, στα αλκοολούχα και στα είδη ενδυμασίας) στο τέταρτο τρίμηνο του 2004.

Συμπληρώνει παράλληλα πως διατηρεί τις προβλέψεις της για τον κύκλο εργασιών του 2004-2006, μειώνοντας οριακά τις προβλέψεις για την περίοδο 2004-2006 όσον αφορά στο περιθώριο EBITDA και επισημαίνοντας πως τα EBITDA στην εν λόγω περίοδο αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη της τάξεως του 10% με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά 15%.

Η Egnatia Finance διατηρεί την θετική άποψή της για την Imako και επισημαίνει ότι η εταιρεία αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες περιπτώσεις ανάκτησης θεμελιωδών μεγεθών ανάμεσα στις εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v