Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EEEK:Τιμές-στόχοι από Εγνατία,Merrill Lynch,Marfin

Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 21,7 ευρώ από τα 20,5 ευρώ, για τη μετοχή της Coca–Cola 3Ε προχώρησε η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2004, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”buy”. Στα 23 ευρώ η τιμή-στόχος από Merrill Lynch και στα 22 ευρώ από Marfin Analysis.

EEEK:Τιμές-στόχοι από Εγνατία,Merrill Lynch,Marfin
Σε αύξηση της τιμής-στόχου κατά 6%, και συγκεκριμένα στα 21,7 ευρώ από τα 20,5 ευρώ, για τη μετοχή της Coca–Cola 3Ε προχώρησε η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2004, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”buy”.

Από την πλευρά της η Merrill Lynch δίνει τα 23 ευρώ τιμή-στόχο για τη μετοχή της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως, ενώ την τιμή-στόχο των 22 ευρώ επαναδιατυπώνει η Marfin Analysis.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Coca Cola 3E ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου στα 18,72 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η αύξηση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα των θετικών επιδράσεων που αναμένεται να αποτυπωθούν στην κερδοφορία του ομίλου από τη χαμηλότερη φορολόγηση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως, η Εγνατία Finance σημειώνει πως, παρά την ”αδύναμη” αύξηση του οργανικού όγκου πωλήσεων, ο όμιλος παρουσίασε ισχυρή αύξηση της οργανικής κερδοφορίας.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως λόγω του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 34%.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως διατηρεί τις προβλέψεις της, ενώ αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της για τον συντελεστή φορολόγησης από το 2005 και μετά στο πλαίσιο των νέων φορολογικών ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία Finance εξηγεί πως οι προβλέψεις της για το 2004, παραμένουν αμετάβλητες, ενώ αυξάνει τις εκτιμήσεις τις για την κερδοφορία της Coca–Cola 3Ε της περιόδου 2005-2006 κατά 4%.

Από την πλευρά της, η Merrill Lynch σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12/11 προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 κατά 4,8%, στα 1,12 ευρώ (από 1,07 ευρώ). Αμετάβλητες διατηρεί τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005, στα 1,24 ευρώ.

Παράλληλα, η Merrill Lynch διατηρεί την τιμή-στόχο των 23 ευρώ, καθώς και τη σύσταση ”buy”, ενώ εκτιμά ότι η 3Ε συνεχίζει να παραμένει βασική επενδυτική επιλογή στον ευρωπαϊκό κλάδο ποτοποιίας.

Εξάλλου, η Marfin Analysis επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 22 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2004.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis η διοίκηση της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως διατήρησε τις εκτιμήσεις της για καθαρά κέρδη ύψους 150 εκατ. ευρώ στο 2004.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης δεν περιλαμβάνουν κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 55 -65 εκατ. ευρώ, ενώ στον αντίποδα συμπεριλαμβάνει χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης.

Οι εκτιμήσεις για αύξηση στα κέρδη προ φόρων και τόκων κατά 25% στο 2004, είναι χαμηλότερες από τις προηγούμενες προβλέψεις της Marfin Analysis, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v