Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

5+2 τιμές-στόχοι - συστάσεις για ΟΠΑΠ (update 5)

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτουν για τη μετοχή του ΟΠΑΠ οι Deutsche Bank, HSBC, Σίγμα, Εγνατία ΑΧΕ και Citigroup με αφορμή τα μεγέθη εννεαμήνου αλλά και τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,55 ευρώ. H Π&Κ περικόπτει την τιμή, ενώ η Eurobank διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

5+2 τιμές-στόχοι - συστάσεις για ΟΠΑΠ (update 5)
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτουν για τη μετοχή του ΟΠΑΠ οι Deutsche Bank, HSBC, Σίγμα, Εγνατία ΑΧΕ και Citigroup με αφορμή τα μεγέθη εννεαμήνου αλλά και τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,55 ευρώ. H Π&Κ περικόπτει την τιμή, ενώ η Eurobank διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Στα 18 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Deutsche Bank (11/11), από την προηγούμενη των 16,3 ευρώ, ενώ αναβαθμίζει και τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ”buy”, κυρίως λόγω της βελτιούμενης ορατότητας για το ΚΙΝΟ.

Η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ είναι υψηλότερη κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη, σχολιάζει η Deutsche Bank, ενώ προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2004-2006 κατά 13%.

Παράλληλα, η Citigroup αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 18 ευρώ, από την προηγούμενη των 16,2 ευρώ, αναθεωρώντας και τις προβλέψεις της για το 2004, ενώ διατήρησε τη σύσταση ”hold”.

Όπως επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το Reuters, ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή το 2004 κατά 2%, ώστε να απεικονίσουν τις καλύτερες των αναμενόμενων επιδόσεις του Στοίχημα, του Super 3 και του Joker.

Φαίνεται να υπάρχει δυναμική ανάπτυξη για τα επόμενα δύο τρίμηνα χάρη στο Kino, ενώ από το δεύτερο τρίμηνο του 2005 και μετά ενδέχεται να υπάρχει μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, τονίζει η Citigroup.

Η HSBC, αυξάνει την τιμή-στόχο στα 18,2 από 16,3 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”add”, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου, παρά την αναζωπύρωση των ανησυχιών για το overhang των μετοχών.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2004 ήταν ισχυρά, κυρίως λόγω της επιτυχημένης καθιέρωσης του ΚΙΝΟ.

Την ίδια στιγμή η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην καθημερινή της ενημέρωση με ημερομηνία 12/11 μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 18,5 ευρώ, από τα 19 ευρώ.

Πρόσφατα η ίδια χρηματιστηριακή είχε αναβαθμίσει την τιμή-στόχο απο τα 17 ευρώ στα 19 ευρώ, στο πλαίσιο του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Η σημερινή αναβάθμιση, τονίζει η ίδια, πρέπει να αποδοθεί στην επίδοση του ΚΙΝΟ.

Συμπληρώνει, ωστόσο, πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight”, λόγω της υψηλής μερισματικής πολιτικής, αλλά και των θετικών επιδράσεων από τη μείωση της φορολόγησης.

Στα 17,8 από 16,7 ευρώ αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Σίγμα Χρηματιστηριακή (12/11), ενώ προχωρά σε καθοδική αναπροσαρμογή της σύστασής της από ”οutperform” σε ”neutral”.

Ειδικότερα, όπως σχολίασε το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής στο euro2day.gr, η αλλαγή στην τιμή-στόχο σχετίζεται με την αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών και τις θετικές επιδράσεις που αναμένεται να έχει στα μεγέθη του ΟΠΑΠ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ως θετικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου του οργανισμού, ενώ επισημαίνει πως αποτελούν ένδειξη για το ότι ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε πορεία βελτίωσης του μίγματος των εσόδων του.

Η Σίγμα, αν και ”αρέσκεται” στις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, δεν βλέπει κάποιο σημαντικό καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.



Για τη συνέχεια, οι αναλυτές της Σίγμα εκτιμούν πως η μετοχή θα εμφανίσει συσσώρευση, έως τη διανομή του ενδιάμεσου μερίσματος.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ ”ανεβάζει” την τιμή στόχο στα 18,80 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει και τη σύσταση σε ”accumulate” από ”hold”.

Σημειώνεται ότι η νέα τιμή στόχος από την Εγνατία ΑΧΕ υποδηλώνει δυναμική ανόδου της τάξης του 13%.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ότι η διανομή προμερίσματος ύψους 0,55 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, είναι ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της ίδιας.

Επιπλέον, μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της EFG Eurobank Sec. παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως επισημαίνεται σε ανάλυσή της για την εταιρία με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυσή της η EFG Eurobank Sec. σχολιάζει ότι μέσω των συνεχών αναβαθμίσεων των εκτιμήσεων για τα κέρδη του ΟΠΑΠ στη διάρκεια του 2004, κατόρθωσε να διατηρήσει την καλή της αποτίμηση, παρά την ισχυρή άνοδο της μετοχής.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται τώρα με discount 20% έναντι των διεθνών ανταγωνιστικών του, 15,4 φορές το εκτιμώμενο P/E του 2004. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ παραμένει στα top picks της, στοιχείο που υποδηλώνει τη δυνατότητα θετικών εκπλήξεων και υποσχόμενο outlook.

Όσον αφορά στο μέρισμα του ΟΠΑΠ, η EFG Eurobank Sec αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το μέρισμα του 2004 στα 1,10 ευρώ (απόδοση 6,4%), επισημαίνοντας παράλληλα ότι εάν περάσει το νομοσχέδιο για τη εταιρική φορολόγηση, ο ΟΠΑΠ θα είναι μεταξύ των μεγάλων ωφελημένων, και θα επηρεάσει τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά +5,5% και κατά 10,5% το 2006.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου στα 17,28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v