Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Σε στάση αναμονής το ΧΑ

Η παραμονή υψηλότερα της στήριξης των 650 μον., αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συντήρηση των προσδοκιών πραγματοποίησης μιας αξιόλογης ανοδικής αντίδρασης, τονίζει η Εμπορική στην τεχνική της ανάλυση για τον ΓΔ.

Εμπορική: Σε στάση αναμονής το ΧΑ
Η παραμονή υψηλότερα της στήριξης των 650 μονάδων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συντήρηση των προσδοκιών πραγματοποίησης μιας αξιόλογης ανοδικής αντίδρασης, τονίζει η Εμπορική στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη (22/12).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εμπορική, στην έναρξη της εβδομάδας, διαμορφώθηκε πτωτική τάση και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά χαμηλότερα της κρίσιμης στήριξης των 650 μονάδων, αλλά αμέσως μετά αντέδρασε ανοδικά, «απειλώντας» με διάσπαση την πλησιέστερη αντίσταση των 670 μονάδων, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τελικά συνεχίζεται η παλινδρόμηση στο προαναφερόμενο εύρος τιμών, για εννέα συνεχόμενες συνεδριάσεις. Η συμπεριφορά αυτή ερμηνεύεται ως στάση αναμονής από τους «ενεργούς παίκτες» στο ΧΑ.

Το θετικό σενάριο

Σύμφωνα με την Εμπορική, ενδεχόμενη υπέρβαση των 670 μονάδων θα αντιμετωπισθεί ως ανοδικό σήμα και το ενδιαφέρον θα μετατοπισθεί στη δυνατότητα υπέρβασης και της επόμενης ζώνης αντίστασης των 693-700 μονάδων. Αν η προσπάθεια είναι επιτυχής και οι όγκοι συναλλαγών αυξηθούν στις ανοδικές συνεδριάσεις, οι πιθανότητες επέκτασης της ανόδου προς τις 710 μονάδες και 730 μονάδες (ισχυρή αντίσταση) πολλαπλασιάζονται.

Το αρνητικό σενάριο

Θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 650 μονάδων και ιδιαίτερα αν η εξέλιξη αυτή συνδυασθεί με αυξημένους όγκους συναλλαγών, δύσκολα θα αποφευχθεί η προσέγγιση των 607-600 μονάδων. Η πλησιέστερη (ασθενής) στήριξη στις 630 μονάδες. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση ισχυρών πιέσεων στο ΧΑ, η επόμενη – μακροχρόνια - ισχυρή ζώνη στήριξης εντοπίζεται στη ζώνη τιμών 550-520 μονάδων.

Για την επόμενη εβδομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις στατιστικές παρατηρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες όταν υπάρχει διαμορφωμένη μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση και ο ΓΔ «φλερτάρει» για πολλές συνεδριάσεις μια στήριξη, το σύνηθες αποτέλεσμα είναι η διάσπασή της, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση απομάκρυνση του ΓΔ από τις 650μ, ώστε να συντηρηθούν οι προσδοκίες ανοδικής αντίδρασης. Πάντως, ούτως ή άλλως αναμένεται σταδιακή αύξηση της μεταβλητότητας, καταλήγει η Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v