Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: 2+2 απόψεις για εννεάμηνο-μέρισμα (update 2)

”Ισχυρά” και ανάλογα των προβλέψεων της αγοράς χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΠΑΠ, για υψηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη κάνουν λόγο UBS και CSFB, ενώ η Eurocorp περιμένει το conference call για να αυξήσει (πιθανότατα) την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας.

ΟΠΑΠ: 2+2 απόψεις για εννεάμηνο-μέρισμα (update 2)
”Ισχυρά” και ανάλογα των προβλέψεων της αγοράς χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΠΑΠ, για υψηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη κάνουν λόγο UBS και CSFB, ενώ η Eurocorp περιμένει το conference call για να αυξήσει (πιθανότατα) την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis σε σχετικό flash note τα έσοδα από το ΚΙΝΟ συνέβαλαν σημαντικά στην κατά 32,5% αύξηση του κύκλου εργασιών του Οργανισμού, ενώ συμπληρώνει πως οι πωλήσεις του ”Πάμε Στοίχημα” παρέμειναν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, οριακά χαμηλότερα τόσο έναντι των προβλεψεών της όσο και των εκτιμήσεων της αγοράς.

Σημαντική άνοδο κατά 28,4% κατέγραψαν τα έσοδα του Joker, ενώ κάμψη παρουσίασαν τα έσοδα του Extra 5 και του Super 3, λόγω του ΚΙΝΟ.

Αναφορικά με το προμέρισμα των 0,55 ευρώ που θα διανείμει ο ΟΠΑΠ, η Marfin Analysis σημειώνει πως είναι κατά 83,3% αυξημένο σε σχέση με το περυσινό των 0,30 ευρώ και πως διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 3,1%, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των 17,50 ευρώ.

Από την πλευρά της η Eurocorp, σε ξεχωριστή ανάλυσή της για τον ΟΠΑΠ με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεάμηνου υπερέβησαν ελαφρώς μόνο τις εκτιμήσεις της.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της Eurocorp μόλις κατά 1%, κυρίως εξαιτίας των θετικών αποτελεσμάτων από το Super 3 και το ”Πάμε Στοίχημα”.

Τα έσοδα του ΚΙΝΟ, σχολιάζει η χρηματιστηριακή, διαμορφώθηκαν στα 522,8 εκατ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεών της για 523,2 εκατ. ευρώ. Βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Eurocorp, η διεύρυνση του χρονικού περιθωρίου κατά το οποίο διεξάγεται το ΚΙΝΟ, θα οδηγήσει υψηλότερα τα κέρδη ανά ατζέντη.

Όσον αφορά στο προμέρισμα της τάξης των 0,55 ευρώ που ανακοίνωσε ότι θα διενείμει ο ΟΠΑΠ, η Eurocorp σχολιάζει ότι το ποσό αυτό είναι αντίστοιχο των εκτιμήσεών της, ενώ συνολικά για το 2004 οι εκτιμήσεις της κάνουν λόγο για μέρισμα 1,22 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι πιθανότατα θα αναθεωρήσει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ ύστερα από το conference call της διοίκησης του ΟΠΑΠ που θα διεξαχθεί μετά από τη λήξη της συνεδρίασης.

Τα 18,70 ευρώ θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2004 ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων, ενώ το προμέρισμα των 0,55 ευρώ ανά μετοχή, ήταν υψηλότερο σε σχέση με το 0,50 που περίμενε η UBS.

Ακόμη, η UBS τονίζει ότι τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη για το ”Πάμε Στοίχημα” και το ΚΙΝΟ, ευνοήθηκαν από τις εποχικές αθλητικές διοργανώσεις.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή της ανάλυση η Credit Suisse First Boston, αποδίδει τιμή στόχο τα 18,50 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ σχολιάζει ότι τα αποτελέσματα του εννεαμήνου ήταν υψηλότερα των προσδοκιών.

Επιπλέον, η CSFB αναφορικά με το μέρισμα του ΟΠΑΠ, εκτιμά ότι για το 2004 αυτό θα διαμορφωθεί στα 1,54 ευρώ ανά μετοχή, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 1,35 ευρώ. Οι εκτιμήσεις της για το προμέρισμα έκαναν λόγο για 0,52 ευρώ (+83% σε σχέση με πέρυσι).

Εξάλλου, αναφέρει ότι τα μεγέθη του KINO ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων του διεθνούς οίκου, ενώ και το ”Πάμε Στοίχημα” εμφάνισε εύρωστα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v