Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό:Κέρδη 7,6 εκ. ευρώ στο 9μηνο βλέπει η ΒΕΤΑ

Κέρδη προ φόρων μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εννεαμήνου 2004 της τάξεως των 7,6 εκατ. ευρώ θα καταγράψει το Ιατρικό Κέντρο, εκτιμά η ΒΕΤΑ ΑΧΕ, σε ανάλυσή της (10/11).

Ιατρικό:Κέρδη 7,6 εκ. ευρώ στο 9μηνο βλέπει η ΒΕΤΑ
Κέρδη προ φόρων μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εννεαμήνου 2004 της τάξεως των 7,6 εκατ. ευρώ θα καταγράψει το Ιατρικό Κέντρο, εκτιμά η ΒΕΤΑ ΑΧΕ, σε ανάλυσή της (10/11) με αφορμή την παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Για τα Εbitda εννεαμήνου 2004 της εταιρίας η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 29,5 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις της, η αποτίμηση διαμορφώνεται σε EV/Ebitda στο 7,4 και P/E στο 24.

”H αποτίμηση αυτή κρίνεται ελκυστική σε σχέση με τον κλάδο υπηρεσιών υγείας κυρίως με βάση το Ev/Ebitda. Ωστόσο, το P/E μπορεί να θεωρηθεί υψηλό, και πρέπει να τονιστεί ότι ο όμιλος έχει υψηλές αποσβέσεις λόγω της μεγάλης αξίας παγίων (ιδιόκτητα νοσοκομεία - ακίνητα) που αποσβένονται με υψηλούς συντελεστές σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο” τονίζουν οι αναλυτές της ΒΕΤΑ ΑΧΕ.

Παράλληλα, συνεχίζει η ανάλυση της χρηματιστηριακής, αν ληφθούν υπ’ όψιν η ανάκαμψη της κερδοφορίας λόγω αναδιάρθρωσης του ομίλου και το γεγονός ότι η κρίση στον κλάδο (διαμάχη - συμφωνίες με ασφαλιστικές) φαίνεται να έχει ξεπεραστεί, το Ιατρικό μπορεί να θεωρηθεί σαν ελκυστική - μακροπρόθεσμη ωστόσο - επενδυτική πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v