Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα € 9,70 μειώνει τιμή-στόχο η Marfin

Στα 9,70 από 11,60 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ η Marfin Analysis, σε έκθεση της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου. Τέσσερεις λόγοι για να είναι κανείς αγοραστής και τέσσερεις για να είναι σκεπτικιστής.

ΟΠΑΠ: Στα € 9,70 μειώνει τιμή-στόχο η Marfin
Στα 9,70 από 11,60 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ η Marfin Analysis, σε έκθεση της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου και τίτλο "Transformation into a growth play". Διατηρεί accumulate.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, καθώς η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μαζί με τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες όπως η εισαγωγή των VLT, η ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων και η ρύθμιση των διαδικτυακών παιχνιδιών, θα μεταμορφώσουν την ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

H Μarfin Analysis σημειώνει ότι δεδομένων των εξελίξεων αυτών υπάρχουν τέσσερεις λόγοι για να είναι κανείς αγοραστής της μετοχής και τέσσερεις για να είναι κανείς σκεπτικός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι όποιοι κίνδυνοι έχουν ήδη προεξοφληθεί και έχουν λίγες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν.

Οι λόγοι για να είναι κανείς αγοραστής είναι πρώτον η μεταμόρφωση του ΟΠΑΠ σε "growth story", δεύτερον, η σταθερή παραγωγή ταμειακών ροών σε συνδυασμό με μια πολιτική υγιών μερισμάτων, τρίτον, τα σχέδια της διοίκησης για διεθνή παρουσία και τέταρτον, μεγαλύτερη ορατότητα του επιχειρηματικού πλάνου δεδομένης της δεκαετούς επέκτασης του μονοπωλίου.

Αντίθετα, στους λόγους για να είναι κανείς σκεπτικιστής, η Marfin Analysis αναφέρει την μεγάλη έκθεση του ΟΠΑΠ στους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας, τους φόβους όσον αφορά το μονοπωλιακό του καθεστώς, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών που μπορούν να περιπλέξουν την εκτέλεση του σχεδίου και τις αβεβαιότητες για την εφαρμογή του νέου νόμου για τα τυχερά παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v