Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Σε κρίσιμη καμπή οι ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εκτιμά σε έκθεση της η Eurobank Equities, στην οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της. Oι νέες τιμές στόχοι.

EFG: Σε κρίσιμη καμπή οι ελληνικές τράπεζες
Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εκτιμά σε έκθεση της η Eurobank Equities με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, στην οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της, αλλά δεν ενστερνίζεται τα σενάρια διάλυσης.

Αναλυτικά, η Eurobank Εquities αναφέρει ότι υποβαθμίζει περαιτέρω τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένης της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της ύφεσης. Η αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, οδηγώντας σε αύξηση των προβλέψεων για επισφάλειες που εκτιμάται στο 35%.

Αναφορικά με το PSI+, η χρηματιστηριακή υιοθετεί μια πιο γενική οπτική, καθώς σημειώνει ότι ακόμη δεν είναι γνωστά, το τελικό ύψος του κουρέματος, ποιες θα είναι οι τελικές ζημιές στην τρέχουσα καθαρή αξία των ομολόγων που θα κληθούν να εγγράψουν οι τράπεζες, καθώς και τα εργαλεία κεφαλαιοποίησης που θα καταστούν διαθέσιμα.

Η Eurobank Εquities αναθεωρεί τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το PSI + θα επιφέρει απομειώσεις στις τρέχουσες λογιστικές αξίες ύψους 40%.

Ειδικότερα η χρηματιστηριακή αξιολογεί την Eθνική με τιμή-στόχο € 2,40 και σύσταση “hold”, την Πειραιώς με τιμή-στόχο 0,21 και σύσταση “hold”, την Τραπεζα Κυπρου με τιμή-στοχο € 0,89 και σύσταση “buy”, την ΜPB με τιμή-στόχο € 0,28 και σύσταση “hold” και το ΤΤ με τιμή-στόχο € 0,38 και σύσταση “hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v