Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εκτιμήσεις Π&Κ, Proton, Eurobank για 9μηνο

Κατά 139% εκτιμούν οι Π&Κ και Proton πως θα αυξηθούν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο του 2004, συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής των προβλέψεων για την Intralot, ενώ η Eurobank Sec εκτιμά πως τα (αναπροσαρμοσμένα) κέρδη προ φόρων θα παρουσιάζουν 32,2% βελτίωση. ”Overweight” συνιστά η Π&Κ και η Eurobank.

ΟΠΑΠ: Εκτιμήσεις Π&Κ, Proton,  Eurobank για 9μηνο
Σημαντική αύξηση των μεγεθών εκτιμούν οι Π&Κ, Eurobank και Proton πως θα παρουσιάσει ο ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο, με τις πωλήσεις να ενισχύονται λόγω ΚΙΝΟ και με τα κέρδη να παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση λόγω της αναστροφής των προβλέψεων της Intralot.

Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα μεγέθη εννεαμήνου του 2004 την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2004.

Αύξηση 32,5% εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα παρουσιάσει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο διαμορφούμενος στα 2,21 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 32%, στα 453,3 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων θα παρουσιάσουν 134,6% αύξηση, διαμορφούμενα στα 578,8 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να βελτιώνονται κατά 139%, στα 372,1 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για την Intralot).

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η αναστροφή των προβλέψεων της Intralot παρέχει στον ΟΠΑΠ τη δυνατότητα για τη διανομή υψηλού μερίσματος στη χρήση του 2004, ύψους 1,23 ευρώ, με το προμέρισμα να διαμορφώνεται στα 0,55 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή του Οργανισμού.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως ο τζίρος του ΟΠΑΠ θα παρουσιάσει 33,1% αύξηση στο εννέαμηνο και θα ανέλθει στα 2,22 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω του ΚΙΝΟ, τα έσοδα του οποίου τοποθετούνται στα 523,9 εκατ. ευρώ.

Για τα EBITDA, η Proton Securities προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 523,9 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υπερδιπλασιάζονται στα περίπου 372,5 εκατ. ευρώ, λόγω της αναστροφής των προβλέψεων (ύψους 148 εκατ. ευρώ) για την Intralot.

”Καλά” αποτελέσματα εκτιμά η Eurobank Securities πως θα ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ για το εννεάμηνο κυρίως ως επακόλουθο της λειτουργίας του ΚΙΝΟ.

Ο κύκλος εργασιών αναμένεται πως θα παρουσιάσει αύξηση 28,1% και θα ανέλθει στα 2,135 δισ. ευρώ, με τα (αναπροσαρμοσμένα) EBITDA να ενισχύονται κατά 24,3%, στα 431 εκατ. ευρώ και τα (αναπροσαρμοσμένα) κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν 32,2% βελτίωση.

Η Eurobank Securities καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v