Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΛΠΕ: Τι βλέπουν για Q3 Alpha και Μ.Lynch

Aδύναμο χαρακτηρίζει το Q3 των ΕΛΠΕ η Alpha Bank. Aπώλειες μεγαλύτερες των προβλέψεων σε διύλιση και FX. Καλύτερο outlook βλέπει η Merrill Lynch, παραμένουν κίνδυνοι από macro ελληνικής οικονομίας.

EΛΠΕ: Τι βλέπουν για Q3 Alpha και Μ.Lynch
Aδύναμο χαρακτηρίζει το Q3 των ΕΛΠΕ η Alpha Finance , σε έκθεση της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2011, στην οποία αναφέρει ότι τα υψηλότερα κέρδη στον τμήμα marketing δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες στο τμήμα διύλισης και το FX.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα με τα EBITDA του τμήματος διύλισης στα 38 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για 42 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υψηλότερες από τις προβλέψεις ήταν και οι απώλειες από ξένο συνάλλαγμα, οι οποίες έφτασαν τα 41 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα στο τμήμα marketing ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις της Alpha Finance, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 29 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,36 ευρώ το 2011 και στα 0,49 ευρώ το 2012.

Θετικά βλέπει την αναβάθμιση των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη η Merrill Lynch, σε έκθεση της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2011 στην οποία τονίζει ότι παραμένουν οι κίνδυνοι από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Διατηρεί "neutral".

Αναλυτικά, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της αναβάθμισης των διυλιστηρίων στη Θεσσαλονική και η αναβάθμιση 1,2 δισ. ευρώ στα διυλιστήρια της Ελευσίνας που αναμένεται το Q1 του 2012, έχουν βελτιώσει τις προοπτικές των ΕΛΠΕ.

Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι τα όποια οφέλη αντισταθμίζονται από την αναμενόμενη μείωση της ζήτησης στην Ελλάδα, τα ενδεχόμενα επιπρόσθετα κόστη στην Ελευσίνα και τους εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους στην διύλιση σε βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Η Merrill Lynch σημειώνει ότι η διατήρηση της τιμής-στόχου της μετοχής στα 6,60 ευρώ, εμφανίζει περιθώριο ανόδου 5%, έναντι 31% των Ευρωπαϊκών Διυλιστηρίων, καθιστώντας την μετοχή μια ουδέτερη επιλογή όσον αφορά την πιθανότητα υψηλών επιστροφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v